Αυστηρούς κανόνες για τη λειτουργία των τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο κανονισμός για τις διαφημίσεις, για την καταλληλότητα των προσώπων που εμπλέκονται με τον χώρο αλλά και ο κανονισμός των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Με την υπουργική απόφαση του κανονισμού για τον e-τζόγο εισέρχεται στην τελική ευθεία η διαδικασία χορήγησης αδειών για τα εν λόγω τυχερά παιχνίδια.

Δήλωση Χρήστου Σταϊκούρα

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προχωρήσαμε στη θέσπιση των Κανονισμών Παιγνίων, με 7 Υπουργικές Αποφάσεις, ως εξής:

– Κανονισμός Παιγνίων περί Εμπορικής Επικοινωνίας Τυχερών Παιγνίων.

– Κανονισμός Παιγνίων περί Διαχείρισης Αλλαγών στα Κεντρικά Πληροφορικά Συστήματα.

– Κανονισμός Παιγνίων περί Καταλληλότητας Προσώπων.

– Κανονισμός Παιγνίων περί Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Μηχανημάτων Τύπου Video Lottery Terminal (VLT).

– Κανονισμός Παιγνίων – Τεχνικές Προδιαγραφές της Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Μηχανημάτων Τύπου Video Lottery Terminal (VLT).

– Κανονισμός Παιγνίων για τη Διοργάνωση και Διεξαγωγή Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου.

– Κανονισμός Παιγνίων Τεχνικών Προδιαγραφών Διοργάνωσης και Διεξαγωγής Παιγνίων μέσω Διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι για την αδειοδότηση των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, δεν θα γίνει διαγωνισμός. Οποιος παίκτης ζητήσει άδεια την λαμβάνει εφόσον καταβάλει το τίμημα και τηρεί τις συμβατικές απαιτήσεις που προβλέπονται στον κανονισμό. Προβλέπονται δύο τύποι αδειών, επταετούς διάρκειας.

Η μία αφορά τη διεξαγωγή Διαδικτυακού Στοιχήματος (αθλητικό και μή στοίχημα), και χορηγείται έναντι 3 εκατ. ευρώ και η δεύτερη τη διεξαγωγή Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων (π.χ. ρουλέτα, μπλακ τζάκ κ.λπ). και χορηγείται έναντι 2 εκατ. ευρώ.