Ραγδαία αλλάζει από σήμερα ο καιρός με ισχυρές καταιγίδες μέχρι και χαλάζι σε αρκετές περιοχές της χώρας, με το χθεσινό Εκτακτο Δελτίο Καιρού που βρίσκεται σε ισχύ να προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα. Σήμερα επηρεάζονται η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από σήμερα Τετάρτη.

Η μεταβολή οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το επόμενο τετραήμερο.

Στα σχήματα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την εκτιμώμενη πορεία της αποκομμένης διαταραχής, το κέντρο της οποίας σημειώνεται με “L”, από την Τετάρτη 05/08 έως το Σάββατο 08/08.




Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Θάλεια» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο 08-09/08, καθώς και η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων αλλά και χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα την Τετάρτη 05/08 θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχές/καταιγίδες/χαλάζι) που αναμένονται έως το βράδυ της Τετάρτης 05/08 καθώς και οι περιοχές που αναμένονται ζαλαζοπτώσεις.