Φωτιά ξέσπασε σε βιομηχανική περιοχή κοντά στην Τεχεράνη, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Είναι η τελευταία μίας σειράς πυρκαγιών και εκρήξεων, ορισμένες από τις οποίες έπληξαν στρατηγικές μονάδες.

«Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Τζαϊρούντ της κομητείας Παρντίς σήμερα το πρωί…δεν υπήρξαν θύματα…οι πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά σε ιρανικές μονάδες, ανάμεσά τους και πυρκαγιά στον υπόγειο πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ τον περασμένο μήνα που προξένησε σοβαρές υλικές ζημίες. Ωστόσο, ιρανοί αξιωματούχοι επέμειναν ότι η λειτουργία του σταθμού δεν επηρεάσθηκε.

Σε έκρηξη σε κλινική βόρεια της πρωτεύουσας 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Ιούλιο. Ιρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Στις 26 Ιουνίου, έκρηξη σημειώθηκε ανατολικά της Τεχεράνης κοντά στην στρατιωτική βάση Παρτσίν, όπου κατασκευάζονται όπλα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη οφειλόταν σε διαρροή αερίου από χώρο αποθήκευσης που βρίσκεται σε περιοχή έξω από την βάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ