Απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε παραχώρησε ο Θόδωρος Καρυπίδης το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αρης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα με το μεταγραφικό ban από τη FIFA και επέρριψε ευθύνες στην ΕΠΟ, τονίζοντας ότι υπήρχε δόλος. Μάλιστα, δεν δίστασε να κατονομάσει τους υπεύθυνους. «Υπεύθυνοι για το ban είναι κ.κ. Γραμμένος, Μπάρτζης, Δέδες και Δαβάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της ομάδας, βάζοντας θετικό πρόσημο στη χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις και ευχαρίστησε όσους έβαλαν… πλάτη και παρέμειναν στην ομάδα, βοηθώντας την στα πλέι οφ. Τέλος, μίλησε για την επόμενο σεζόν, τονίζοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δουλεύουν για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, θέτοντας ως στόχο την είσοδο στους ομίλους του Europa League, αλλά και τον τερματισμό σε καλύτερο θέση στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Να ζητήσω δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά μου προς τον κ. Γεραπετρίτη, γιατί είχαμε μια έντονη κουβέντα. Ο καθένας πιστεύει ότι το δικό του πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο και είχα μεγάλη έννοια. Κάποια στιγμή ξέφυγα και θέλω να ζητήσω συγνώμη.Η ΕΠΟ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ είναι επικίνδυνο το λιγότερο. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε τον κ. Μπάρτζη και αυτός είπε να μην ανησυχούμε και θα στείλει η ΕΠΟ. Απαντούσε η ΕΠΟ και έκλεινε το θέμα.

Δεν ενημερωθήκαμε για τη θέση της FIFA που έλεγε ότι έπρεπε να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις, για μένα υπάρχει δόλος και θα κινηθεί η ομάδα νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ότι φτάσαμε εδώ πέρα για το ban οι κ.κ. Γραμμένος, Μπάρτζης, Δέδες και Δαβάκης.

Δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα Αρειανός. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν, αλλά νιώθω Άρης, έχω δεθεί με τον κόσμο του Άρη. Θα προχωρήσω πολύ δυνατά. Δεν θα πω ψέματα στον κόσμο. Ότι λέω το κάνω. Θα κάνω τα πάντα να μη τους στενοχωρήσω.

Στενοχωριέμαι πιο πολύ από αυτούς που μου κάνουν κριτική. Όσο είμαι εγώ στην ομάδα, θα έρθουν αποτυχίες, είμαι σίγουρος. Θα κάνω τα πάντα να πείσω και αυτούς που δεν έχουν πειστεί ότι ο Άρης είναι σε σίγουρα χέρια»

Παράλληλα απάντησε σε όσους του «χρέωσαν» τα ban του Άρη. «Δεν έχω καμία ευθύνη για το ban. Είμαι ο τελευταίος που φταίει γι’ αυτό. Έκανα το ελάχιστο που μπορούσα. Δεν μπορώ όμως να βλέπω στημένα δημοσιεύματα, για να στρέψουν τον κόσμο εναντίον μου. Δεν πρέπει να ρίχνουν λάσπη και ψέματα, έχουν γίνει γραφικοί. Συνέχεια προσπαθούν να έχουν τον κόσμο του Άρη ανήσυχο».

Κάνοντας τον αγωνιστικό απολογισμό, έβαλε θετικό πρόσημο: «Είχαμε έντονα συναισθήματα, αλλά και αφέλεια από μεριά μας. Εγώ κρίνω ότι το πρόσημο είναι θετικό. Μας αφήνει πικρίες όπως ο αποκλεισμός από τη Μόλντε και από την ΑΕΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τον στόχο μας, όμως, τον πετύχαμε. Βγήκε η ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ και θέλαμα να έχει μια καλή πορεία στο Κύπελλο, αλλά είχαμε και ατυχία και αφέλεια. Ήμουν σίγουρος ότι θα φτάσουμε στον τελικό, θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά να πάμε καλύτερα».

Ο οικονομικός απολογισμός είχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Πέσαμε έξω οικονομικά, όλες οι ομάδες έπαθαν ζημιά, αλλά ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος. Μαζί με το κόψιμο της Nova που ήταν κοντά στο 20% και δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε κι έπρεπε σαν συνεργάτες να είμαστε δίπλα της, έφτασε τα 2,5 εκατ. Ευρώ.

Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού, αλλά με κάποιες ΑΜΚ αντεπεξέλθαμε και τελείωσε η χρονιά ομαλά. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε 1,2 εκατ. Ευρώ για τα εγκλήματα που έχουν κάνει προηγούμενες διοικήσεις. Ξέρετε καλύτερα από μένα ποιοι φταίνε.

Εκτός από αυτούς που ξέρετε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να τρελαίνεσαι. Είχε δεδουλευμένα για 60.000 ευρώ και να του έχουν βάλει 300.000 ευρώ όρο για πρόωρη λύση συμβολαίου. Όλοι εκβίαζαν, δεν δεχόταν κανείς να συνεργαστεί, εκτός από τον Ουμπίδες.

Όλοι οι άλλοι εκβίαζαν. Δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με την πλάτη στον τοίχο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας βοηθήσει, πίεσε πολύ τη FIFA, αλλά δεν ήταν δικό της θέμα», ανέφερε.

Πάντως ο βραχνάς των ban δεν έχει φύγει τελείως. «Υπάρχουν κι άλλα ban, αλλά έχουμε πάει στο CAS, κάναμε όλη τη διαδικασία που έπρεπε να κάνουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις που είχαν δεδουλευμένα 30-40 χιλιάδες ευρώ και ζητούν 900.000 ευρώ.

Ο Σκόρδας ξέρει, ο Αθανασιάδης ξέρει. Εχω πάρει όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να… σκάσουν, είναι κοντά στα 4-5 εκατ. Ευρώ. Θα κάνουμε κι άλλη μια κουβέντα με τη κυβέρνηση, γιατί τώρα έχουμε μια καλύτερη ελευθερία, για να βρούμε μια λύση με τη FIFA. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση.

Μου είπε ο Γραμμένος ότι είμαι άτυχος και μου έπεσε ο μουντζούρης, λες και παίζουμε τον παπά… Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε στο θέμα του Ντουρμισάι, κάναμε ότι προβλέπει ο νόμος. Περιμένουμε με αγωνία και εμείς… Θα είναι άδικο να πληρώνουμε κερατιάτικα».

Για το αν βοήθησε κανείς άλλος στο θέμα του ban είπε: «Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κανείς. Προσπάθησε η κυβέρνηση, αλλά δεν μπόρεσαν, ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ, που άλλαξαν το νόμο για να μη πέσει ο ΠΑΟΚ. Για μένα καλώς το έκαναν, γιατί εμείς με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να παίζουμε, όχι με άλλες ομάδες. Κάποιοι άλλοι δεν βοήθησαν».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξήρε τη στάση παικτών που έβαλαν πλάτη, αλλά καυτηρίασε και άλλους που τήρησαν σκληρή στάση. «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που έμειναν και άφησαν τις διακοπές τους για να παίξουν.

Κάποιοι άλλοι εκβίαζαν, ακόμα κι αν τους θεωρούσαμε οικογένεια, λόγω του ban και γι’ αυτό μείναμε με 10 και 11 παίκτες, γιατί δεν θέλαμε να πληρώνουμε του χρόνου το κρέας… ψάρι. Ζητήσαμε μια μείωση στα συμβόλαια 15% και να πάρουν τα λεφτά τους σε δύο δόσεις. Εμείς ότι υποχρεώσεις έχουμε θα τις καλύψουμε. Ολα εδώ πληρώνονται. Σε αυτή τη ζωή συναντιόμαστε τουλάχιστον δύο φορές».

Για την επόμενη σεζόν προανήγγειλε λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ. «Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει λόγω του κορωνοϊού. Συνεχίζουμε το ίδιο και λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχουμε έναν κορμό, κρατήσαμε αυτούς που θέλουμε, όσοι δεν μας ενδιέφεραν, τους αφήσαμε.

Έχουμε βγάλει τα διαρκείας, ευχαριστούμε και αυτούς που πήραν και αυτούς που θα πάρουν. Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του, τους έχουμε ανάγκη. Έχουμε τον κόσμο, το τηλεοπτικό και τον Καρυπίδη. Αυτοί βάζουν λεφτά, κανείς άλλος. Εδώ ακούμε ότι είμαστε διαχειριστές, θα τρελαθούμε κιόλας».

Επίσης, αναλύθηκε και το πλάνο για την ολική ανακαίνιση του «Κλέανθης Βικελίδης». «Γίνεται προσπάθεια για το γήπεδο, έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, για να προχωρήσουμε για την ανακατασκευή του γηπέδου. Θα γίνει αυτό σε τρεις φάσεις.

Έχουμε επισκεφθεί την ΓΓΑ και το τεχνικό τμήμα και δουλεύουμε για να πάρουμε την αδειοδότηση του γηπέδου και σύντομα θα υπάρξει μια παρουσίαση. Πρώτα θα γκρεμιστεί η θύρα 2 με δυόροφη κερκίδα, μετά τα πέταλα και μετά οι θύρες 7-9. Το έργο θα κοστίσει 30 εκατ. Ευρώ, θα δούμε τι θα πάρουμε από τη περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρεία μας».

Για το θέμα Γκαρσία και της φήμες περί συμμαχίας με τον Ολυμπιακό είπε ο κ. Καρυπίδης: «Εγώ πέντε χρόνια δέχομαι κριτική που είναι άδικη. Γιατί να μην λέει κανείς για τη συμμαχία του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και πολλές φορές οι απόψεις τους ταυτίζονται και μιλούν για συμμαχία Άρη – Ολυμπιακού; Είναι κακό όταν ταυτίζονται οι θέσεις μας;

Εγώ δεν το βρίσκω κακό. Πέρσι ψηφίσαμε Λυσάνδρου, ήμασταν απέναντι στον Ολυμπιακό. Εγώ διαφυλάττω τα συμφέροντα του Άρη. Αν μπορούσα να τους πάρω τον Ουάρντα, θα τον έπαιρνα. Με ενδιαφέρει να παίρνω παίκτες καλούς για τον Άρη κι ας είναι από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Γίνεται προσπάθεια να πάρουμε τον Ματέο. Συζητήσαμε με τον Αστέρα, ήταν αρνητικοί, ο παίκτης θέλει να έρθει, δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί είμαστε σε διαπραγμάτευση».

Τέλος, για την κριτική που δέχεται ο Άγγελος Χαριστέας είπε: «Εγώ κλείνω τα αυτά και έχω ανοικτά τα μάτια μου στο ποδόσφαιρο. Κριτική υπάρχει πάντα. Δεν πα να λένε; Όταν είσαι σίγουρος για τη δουλειά σου… Εγώ δουλεύω. Κάποιοι μου έδιναν συμβουλές και αυτοί είχαν διαλύσει τον Άρη. Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου σαν επαγγελματίας και μετά σαν Αρειανός. Όταν εμένα με πιστεύει ο κόσμος και ο πρόεδρος, αυτό έχει σημασία».