Η εξάπλωση του κοροναϊού και το πολύμηνο lockdown στις αθλητικές διοργανώσεις επιμήκυνε την αγωνιστική σεζόν στο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να έχουμε φτάσει στις αρχές Αυγούστου, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί το Champions και το Europa League. Κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη του μήνα και μάλιστα για πρώτη φορά θα πραγματοποιούν Final 8.

Οι δύο διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο, αφενός επειδή δεν υπάρχει χρόνος για διπλά παιχνίδια, αφετέρου λόγω του κοροναϊού και της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Οι άνθρωποι της UEFA βλέποντας τα κρούσματα στην Ευρώπη να αυξάνονται συνεχώς σκέφτονται να αλλάξουν και τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών για τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ψάχνει εναλλακτικά σχέδια, προκειμένου να διεξαχθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες τα παιχνίδια της πρώτης και της δεύτερης προκριματικής φάσης των δύο διοργανώσεων.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η διεξαγωγή των αγώνων σε ουδέτερα γήπεδα και όχι σε μία από τις δύο έδρες των εκάστοτε ομάδων. Το εν λόγω σενάριο, με την ουδέτερη έδρα, επεξεργάζεται τόσο για το Champions όσο και για το Europa League. Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχει γίνει γνωστό τα παιχνίδια στον β’ και γ’ προκριματικό γύρο θα είναι μονά. Μόνο τα παιχνίδια για τα πλέι οφ του Champions League θα είναι διπλά.

Μία από τις χώρες που είναι πιθανό να φιλοξενήσει τέτοιου είδους αναμετρήσεις είναι η Κύπρος, καθώς η κατάσταση στη Μεγαλόνησο με τον κορωνοϊό δείχνει ελεγχόμενη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της UEFA, το παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά θα πραγματοποιηθεί στις 25 ή 26 Αυγούστου, ενώ στην ίδια φάση του Europa League είναι ο Άρης με τον ΟΦΗ. Τα παιχνίδια των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένα για τις 17/9.