Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – 300 παραβάσεις σε ένα 24ωρο

Βροχή «έπεσαν» για μια ακόμα ημέρα τα πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία για τη μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Βροχή «έπεσαν» για μια ακόμα ημέρα τα πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία για τη μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Έπειτα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 346 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Από τις 346 παραβάσεις, οι 91 σημειώθηκαν στην Αττική, οι 45 στην Κεντρική Μακεδονία, οι 38 στη Θεσσαλονίκη, οι 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι 27 στη Θεσσαλία, οι 23 στην Κρήτη, οι 22 στην Ήπειρο, οι 18 στη Στερεά Ελλάδα, οι 16 στη Δυτική Ελλάδα και οι 11 στο Νότιο Αιγαίο.

Επίσης σε Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά σημειώθηκαν από εννέα παραβάσεις, επτά στο Βόρειο Αιγαίο και δύο στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 961 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

Επίσης, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), καθώς και έξι για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk