Τα συλλυπητήριά του προς τον λαό του Λιβάνου έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό δηλώνει η Αθήνα.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθιά οδύνη για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και την αλληλεγγύη της Ελλάδας στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου.

«Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνει πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας εκφράζοντας την ετοιμότητά μας».