Δόθηκε λοιπόν στη δημοσιότητα η περίφημη έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη. Το κείμενο δεν είναι η τελική πρόταση. Πρόκειται για ενδιάμεσο κείμενο που τίθεται σε διάλογο.

Πέρα από την ουσία των προτάσεων, για τις οποίες πολλά έχουν ήδη ειπωθεί και θα υπάρξει χρόνος να αναλυθούν σε βάθος, η ευκαιρία που ανοίγεται για τη χώρα μας – πέραν όλων των άλλων – αποτελεί ένα κρίσιμο κρας τεστ για το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Η μεγάλη πρόκληση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και εκτείνεται πέρα από τη θητεία της.

Γι’ αυτό και το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή αποδοχή.

Τις βασικές αρχές και επιδιώξεις πρέπει να τις ενστερνιστεί και να τις αγκαλιάσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την ιδιοκτησία του σχεδίου αφού πειστούν για την αναγκαιότητα των αλλαγών αυτών.

Γι’ αυτό και το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να αρθεί στο ύψος του. Να ξεπεράσει τις ασθένειες της Μεταπολίτευσης που τόσα δεινά προκάλεσαν στον τόπο.

Η αντιπολίτευση καλείται να ασκήσει γόνιμη και ουσιαστική κριτική αφήνοντας κατά μέρος τη στείρα άρνηση, την κοντόφθαλμη και μυωπική πολιτική.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει να τείνει ευήκοα ώτα στις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και την κριτική.

Η πολιτική ηγεσία πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα γυρνάει σελίδα.

Με την πανδημία του κορωνοϊού να ταράζει συθέμελα τον κόσμο, η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού αποτελεί μονόδρομο.

TO BHMA