Η συζήτηση άναψε στη Λίγκα. Και αφορμή στάθηκε η κουβέντα για τα τηλεοπτικά. Με τον Γιάννη Αλαφούζο να προκαλεί αίσθηση με την τοποθέτησή του. Καθώς αναφέρθηκε σε… τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς παρόχους, μίλησε για δημιουργία Super League TV και τελικά ζήτησε… αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Από τον Απρίλιο ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είχε ξεκινήσει το ντόμινο των σκέψεών του για τα τηλεοπτικά των ομάδων. Τον Απρίλιο, λοιπόν, έλεγε ότι «υπάρχει τρόπος να πάρει η COSMOTE τα δικαιώματα των ομάδων που δεν έχουν συμβόλαιο»!

Σήμερα, ωστόσο, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Λίγκας, υποστήριξε ότι «ο μόνος ενδιαφερόμενος είναι η NOVA. Η COSMOTE δεν ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα». Και αποκάλυψε ότι «μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα έχω συνάντηση με ανώτατο στέλεχος της Κυβέρνησης, για να συζητήσουμε ώστε να υπογράψουν στην ΕΡΤ οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αφού μίλησε για NOVA, COSMOTE και ΕΡΤ, πέταξε και την… πρόταση: «Τον χειμώνα, όμως, πρέπει να κάτσουμε να συζητήσομε όλες οι ομάδες μεταξύ μας για να δημιουργήσουμε το Super League TV και να ελέγχουμε μόνοι μας τα δικαιώματα και την εικόνα μας»!

Με λίγα λόγια, την ώρα που η NOVΑ αναμένεται να συζητήσει με τις ΠΑΕ που δεν έχουν συμβόλαιο, την ίδια ώρα που ο ίδιος αποκαλύπτει συνάντηση με την ΕΡΤ, την ίδια ακριβώς ώρα μιλάει για έναν νέο πάροχο, που θα σχηματιστεί στο μέλλον και θα λειτουργεί… εχθρικά ως προς αυτούς από τους οποίους ζητάει λεφτά τώρα!

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του, μάλιστα, πρότεινε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα εάν δεν έχουν όλες οι ομάδες συμβόλαιο. Κάτι που έφερε αντιδράσεις από τους συλλόγους που έχουν συμφωνίες σε ισχύ. «Υπάρχουν ρήτρες στα συμβόλαιά μας, πώς θα συζητήσουμε και θα ψηφίσουμε κάτι τέτοιο», αναφέρθηκε σχετικά από τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ αντέδρασε, συμπράττοντας με τον Παναθηναϊκό, για να του απαντήσει ο Αγραφιώτης πως: «Το πρωτάθλημα αρχίζει 12 Σεπτεμβρίου. Εχουμε μπροστά μας πάνω από ένα μήνα για συζητήσεις με τα κανάλια. Ας δούμε τι θα γίνει στα ραντεβού που έχετε να κάνετε. Πάντως, εδώ γίνονται αλλοπρόσαλλα πράγματα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, κάθε μέρα»…