Παρά τους χιλιάδες θανάτους και τα εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως καθημερινά, αλλά και την κρίσιμη κατάσταση στη χώρα μας, κάποιοι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας για την ύπαρξη ή όχι του κοροναϊού.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που αρνούνται να βάλουν μάσκα παρά τις ρητές εντολές, δηλώνοντας περισσότερο ανήσυχοι για ένα πιθανό πρόστιμο παρά για τη δημόσια υγεία.

Τα σενάρια «αιχμαλωσίας» και η απολυτή ανευθυνότητα

Οι χώρες, η μία μετά την άλλη, επιβάλλουν την χρήση της μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους. Υπάρχουν όμως πολίτες που φτιάχνουν σενάρια και αρνούνται να ακολουθήσουν τα μέτρα. Μια πρακτική που αποδεικνύεται ανεύθυνη αλλά και επικίνδυνη.

Φτάνουν μάλιστα να μιλούν για παιχνίδια των κυβερνήσεων για να αιχμαλωτίσουν τις ζωές των ανθρώπων.

Φοβούνται για το πρόστιμο και όχι για τη ζωή τους

Κάποιοι φορούν τη μάσκα γιατί φοβούνται τα πρόστιμα παρά τον κοροναϊο και κάποιοι άλλοι δεν φοβούνται ούτε τον κοροναϊό, ούτε τα πρόστιμα, κυκλοφορώντας χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους παρά τον περιορισμό.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιμένει να επικαλείται την «ατομική ευθύνη», τη χαλάρωση των πολιτών και την ανεμελιά των νέων, εφαρμόζοντας αυστηρότερους ελέγχους.

Η ατομική ευθύνη των πολιτών και η πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων οδήγησαν τους πρώτους μήνες της πανδημίας τη χώρα σε μια ελεγχόμενη κατάσταση. Και όπως λένε οι επιστήμονες εάν δεν συνεχιστεί η ίδια λογική, αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι δραματικό και μη αναστρέψιμο.