Συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Πρώτη Σερρών φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που πετούσε για αρκετή ώρα αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση πάνω σε σπίτι.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, η ώρα είναι 9:20 το πρωί της Δευτέρας και οι κάτοικοι κάθονται αμέριμνοι στα καφενεία και τα καταστήματα, παρακολουθώντας ωστόσο το μικρό αεροσκάφος να πραγματοποιεί επί αρκετά λεπτά πτήση πάνω από το χωριό.

Ξαφνικά, ακούν ένα δυνατό ήχο και βλέπουν το μονοκινητήριο αεροσκάφος το οποίο έχει χτυπήσει στο πλατάνι που βρίσκεται στη μέση της πλατείας και στην συνέχεια έχει «καρφωθεί» πάνω σε σπίτι.

Στο βίντεο διακρίνονται μάλιστα δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι η μητέρα του 19χρονου πιλότου που έβλεπε τον γιο της να ίπταται πάνω από την Πρώτη Σερρών και ξαφνικά βλέπει μπροστά στα μάτια της την πρόσκρουση.

Τότε, βγαίνει έντρομη από το σημείο που βρισκόταν, ουρλιάζοντας και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Κάτοικοι μεταφέρουν τον 19χρονο στο νοσοκομείο

Όταν οι κάτοικοι του χωριού είδαν την πρόσκρουση, αμέσως έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τον 19χρονο πιλότο από το αεροσκάφος.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA διακρίνονται να μεταφέρουν τον 19χρονο ελαφρά τραυματισμένο έξω από την άτρακτο και τον μετέφεραν με ταξί στο κέντρο υγείας του διπλανού χωριού.

Ο ίδιος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Σερρών και αναμένεται τις επόμενες ώρες να λάβει εξιτήριο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο:

Πώς έγινε το ατύχημα

Το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο, που ανήκει στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε στον πλάτανο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτίριο.

Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν υπήρξαν θύματα.