Σε ταράτσες, παραλίες και βουνά έσπευσαν όσοι είχαν τη δυνατότητα προκειμένου να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αλλά και το πιο θεαματικό φεγγάρι της φετινής χρονιάς.

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως μουρούνα.

Η επόμενη πανσέληνος πέφτει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πλήθος εκδηλώσεων

Όπως κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε και φέτος τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Έτσι, λοιπόν, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα υποδέχτηκαν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά, ενώ ακόμη 40 παρέμειναν ανοιχτά για το κοινό.

Συναυλίες, αστρονομικές παρατηρήσεις, παραστάσεις χορού, μουσικής και ποιητικού κειμένου, πρωτότυπα αφιερώματα, προβολές, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το βράδυ της Δευτέρας μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πανσέληνο