Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Εκρηξη κρουσμάτων από γαμήλιο γλέντι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη, καθώς, μετά από γαμήλιο γλέντι, ο γαμπρός και άλλοι 10 καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη, καθώς, μετά από γαμήλιο γλέντι, ο γαμπρός και άλλοι 10 καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Έντεκα είναι εν τέλει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία προέκυψαν ύστερα από γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη, με τις υγειονομικές Αρχές ν΄ ανησυχούν για περισσότερα.

Στο γαμήλιο γλέντι, το οποίο, σύμφωνα με το voria.gr, έγινε το Σάββατο 25 Ιουλίου στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, μετείχαν 150 άτομα.

Αρχικά αναφερόταν πως τρία εξ αυτών βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2, ωστόσο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύονται τα περιστατικά, Παναγιώτης Τουχτίδης, δήλωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 11.

«Αμέσως σήμανε συναγερμός και από τους δώδεκα ασθενείς τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους», δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν συγχρωτιζόμαστε, τηρούμε τις αποστάσεις, γιατί με τέτοιες πράξεις διακυβεύεται όλη η καλή προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο καιρό».

«Είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον θετικό. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται οι προσερχόμενοι, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή προ lockdown. Σκεφτείτε ότι έχουμε μέση αναμονή 100 άτομα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χθες οι δέκα ήταν θετικοί σε κορονοϊό. Και μπορεί να ήταν στην αναμονή απομονωμένοι μέχρι να βγουν τα τεστ, αλλά μέχρι τότε έδωσαν τα στοιχεία τους και μίλησαν με νοσηλευτές, ενώ δεν γνωρίζουμε πώς έφτασαν εκεί. Άρα λέμε ότι δεν πλησιάζουμε νοσοκομείο, αν δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό», συμπλήρωσε.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk