Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η περιπέτεια για τρεις επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς» στη περιοχή Φλόγα στη Βαρυμπόμπη. Τρεις άντρες ηλικίας 47, 48 και 58 ετών έσκαβαν με μηχανήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα (κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις μήνες) ένα φρεάτιο για να εισέλθουν στη συνέχεια σε ένα τούνελ μήκους 10 μέτρων.

Στόχος τους η ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού που πίστευαν ότι κρύβεται στη περιοχή. Είχαν προλάβει να σκάψουν 8 μέτρα. Τα ξημερώματα βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τρία άτομα που ήταν μαζί του δυο άντρες και μια γυναίκα από τη Μολδαβία ενημέρωσαν τις Αρχές γιατί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους. Άμεσα στη περιοχή κοντά έφτασαν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα αλλά και αστυνομικοί που απέκλεισαν την περιοχή. Οι πυροσβέστες λίγο αργότερα ανέσυραν τους τρεις άτυχους άντρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι οι αναθυμιάσεις και η έλλειψη οξυγόνου ήταν οι αιτίες που βρήκαν το θάνατο οι τρεις άνδρες ενώ ήταν νεκροί έξι ώρες.

Δικογραφία για παράνομη ανασκαφή

Οι φίλοι τους οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη ανασκαφή. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως είχαν χωριστεί σε δυο ομάδες. Η πρώτη ήταν η ομάδα της ανασκαφής και η δεύτερη θα είχε το ρόλο του παρατηρητή ώστε να ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη της πρώτης εάν παρατηρούσε κάποια ύποπτη κίνηση.

Στο σημείο που είχαν κάνει την ανασκαφή βρέθηκαν γεννήτρια, φαγητό, μπουκάλια με νερό, κουβέρτες και σκαπτικά εργαλεία. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως στα αυτοκίνητα των θυμάτων βρέθηκαν φτυάρια, αλλά και φωτογραφίες μαζί με σχεδιαγράμματα της ευρύτερης περιοχής. Τα θύματα που ήταν ομογενείς από το Καζακστάν.

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία στα μέσα Μαΐου στη περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου όπου είχαν χάσει τη ζωή τους από ασφυξία τέσσερις άντρες ψάχνοντας για θαμμένες λίρες από αντάρτες στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου.