Αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η Navtex που εξέδωσε το Λιμενικό για δέσμευση της περιοχής του Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, την απέδωσε σε εσφαλμένη εικόνα και ανέφερε ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν είχε γνώση. «Το Λιμενικό εξέδωσε Navtex, εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβάνετο ως αμφιλεγόμενο μήνυμα, έγινε σε χαμηλό επίπεδο, δεν γνωρίζαμε κάτι» υποστήριξε, σημειώνοντας πως έγινε η σχετική διόρθωση και ολοκληρώθηκε η αποκλιμάκωση».

Επίθεση Τζανακόπουλου

Οι δηλώσεις ωστόσο του κ. Παναγιωτόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να επισημαίνει πως «σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο έχει αγγίξει το ζενίθ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν γνώριζε ότι εκδόθηκε Navtex από το Ελληνικό Λιμενικό στην περιοχή του Καστελόριζου».

«Εκδίδουν Navtex και οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν αμέριμνοι διακοπές και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα για να πηγαινοέρχεται από την Επίδαυρο στην Πάρο» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η έκδοση Navtex είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας. Σημείωσε δε, μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για «μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση».