Σε ετοιμότητα παραμένουν οι ένοπλες δυνάμεις μέχρι να λήξει η τουρκική Navtex σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Παστουσέα, αντιναύαρχο ε.α.

Mιλώντας στην «mini Καύσωνα», για τις κινήσεις του Τούρκου Προέδρου, είπε ότι «η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πλήρης γεγονότων σε προσκήνιο και παρασκήνιο».

«Ο Ερντογάν έκανε ένα διάλειμμα», ανέφερε. «Δεν νομίζω ότι η κρίση αποφεύχθηκε. Το επεισόδιο πέρασε, αλλά όχι η κρίση», τόνισε.

Ο Ερντογάν δεν κάνει πίσω, έχει ορόσημα και αρέσκεται σε συμβολισμούς σύμφωνα με τον αντιναύαρχο ε.α. «Τα ορόσημα ίσως τον πιέζουν».

«Ο Τούρκος Πρόεδρος επέλεξε να εκδώσει τη Navtex εκεί που συναντιούνται οι ΑΟΖ Κύπρου -Αιγύπτου -Ελλάδος», σύμφωνα με τον κ. Παστουσέα.

Βρήκε απέναντί του ωστόσο τόσο την ετοιμότητα του ελληνικού ναυτικού όσο και τις διεθνείς αντιδράσεις.

«Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ο Ερντογάν έχει απλώσει τα χέρια του πάρα πολύ μακριά. Το μυαλό του είναι στο 1453, εμείς είμαστε στο 2020, αιώνες μπροστά».

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στην Αττάλεια το Όρουτς Ρέις και δύο φρεγάτες

Ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος, μιλώντας στον «mini Καύσωνα», αναφέρθηκε στη ζωή στο νησί, μετά την τελευταία τουρκική πρόκληση.

«Ξεκίνησαν να γίνονται κρατήσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο κ. Αμύγδαλος σχολιάζοντας την επιφυλακτικότητα του κόσμου σχετικά με τα επεισόδια στο Αιγαίο.

«Υπάρχει μια εθνική προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες, από συλλόγους που θέλουν να έρθουν στο Καστελόριζο», συμπλήρωσε.