Την τροπολογία του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει η πρόεδρος του ΚΙΝΑ Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Δήμαρχο και τα μέλη του ΔΣ του Δήμου.

Η δημοτική αρχή εξέθεσε τα προβλήματα και ζήτησε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση των βιομηχανιών από την περιοχή.

Μετά την συζήτηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι πολίτες της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου δικαιούνται μια καλύτερη ζωή.

Χωρίς ρύπανση, με καθαρό αέρα για τους ίδιους και τα παιδιά τους, με εναλλακτικές δραστηριότητες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων και του Δήμου, και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τόσο στην Βουλή, όσο και με την εκπόνηση και διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού προγράμματος ανάπτυξης της περιοχής».

Όπως άλλωστε πρόσθεσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος «το ΚΙΝΑΛ προτίθεται να πάρει από τον Σεπτέμβριο πρωτοβουλίες για το σοβαρό θέμα της πόλης, με εκδηλώσεις και δράσεις για τη δική του πρόταση σχετικά με την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων», ζητώντας σε αυτό και τη συνδρομή του Δήμου.

Στην συνάντηση από το Κίνημα Αλλαγής ήταν παρόντες ο αρμόδιος Βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης, οι Χ. Δούκας και Γ. Αποστολόπουλος, Γραμματείς των Τομέων Ενέργειας και Περιβάλλοντος και ο Γραμματέας Ενημέρωσης Π. Βλάχος.