Η ισπανική κυβέρνηση εστιάζει τις προσπάθειές της στο να πείσει τη Βρετανία να εξαιρέσει τις Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσους από το το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας που θα επιβάλλεται σε όσους παραθεριστές επιστρέφουν από την Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η ΥΠΕΞ Αράντσα Γκονθάλεθ Λάρα.

«Η Ισπανία είναι ασφαλής»

«Η Ισπανία είναι ασφαλής, είναι ασφαλής για τους Ισπανούς, είναι ασφαλής για τους τουρίστες», δήλωσε η Λάρα στους δημοσιογράφους.

Η ίδια πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα σχετικά με τις άλλες χώρες εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, αλλά πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μέτρα αντεκδίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Κυριακή, οι επιβάτες που φτάνουν από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονται σε απομόνωση δύο εβδομάδων, ενώ η Νορβηγία επέβαλε και πάλι περιορισμούς στα ταξίδια στην Ισπανία. Παράλληλα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ από την πλευρά του «συνέστησε έντονα» χθες στους Γάλλους να «αποφύγουν» τις διακοπές στην Καταλονία, μια περιοχή στη βορειοανατολική Ισπανία όπου η επιδημία αυξάνεται ιδιαίτερα.

Παράλληλα, η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία διακοπών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε να ακυρώσει όλες τα προγραμματισμένα πακέτα διακοπών της στην ηπειρωτική Ισπανία έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου, μετά τα μέτρα που έλαβε η Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters