Φεντερίκο Μακέντα και Μπαρτ Σένκεφελντ… Ίσως οι δύο σημαντικότερες ανοιχτές υποθέσεις στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Αμφότεροι έπαιξαν βασικοί τη σεζόν που τελείωσε, ήταν από τα βαρόμετρα και έχουν συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021.

Ο Μακέντα και ο Σένκεφελντ άρχισαν την καριέρα τους ως μεγάλα ταλέντα, αλλά στην εξέλιξη τους δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Ο Μακέντα είχε τρελάνει κόσμο στις πρώτες εμφανίσεις του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σένκεφελντ είχε θεωρηθεί από τα από τα «next best thing» της Φέγενορντ. Ωστόσο, ο Μακέντα κατέληξε στη Serie B με τη Νοβάρα, που πάλευε να σωθεί. Ενώ ο Σένκεφελντ στο εξωτικό ποδόσφαιρο της Αυστραλίας.

Ο Μακέντα και ο Σένκεφελντ αναγεννήθηκαν ποδοσφαιρικά στο «Γεώργιος Καλαφάτης» Και ευγνωμονούν τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη ευκαιρία, αλλά στην ηλικία των 29 ετών θέλουν να εξαργυρώσουν την άνοδο της αξίας τους με αύξηση στις αποδοχές τους.

O Τσάβι Ρόκα έχει ανοιχτή γραμμή με τον Ιταλό επιθετικό και τον Ολλανό στόπερ για τα συμβόλαια τους. Όμως, ο χειρισμός είναι διαφορετικός για τον καθένα… Ο Καταλανός έχει δρομολογήσει την πώληση του Μακέντα και την ανανέωση του Σένκεφελντ. Και απ’ ότι φαίνεται, ο Ρόκα θα πετύχει τον σκοπό του…

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρόκα συναντήθηκε με τον μάνατζερ του Σένκεφελντ. Παρότι δεν συμφώνησαν, πλέον η διαφορά είναι μικρή, αφού ο Ρόκα πρόσφερε 300.000 ευρώ και ο Σένκεφελντ ζήτησε 350.000 ευρώ. Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής εμφανίστηκε διαλλακτικός και θα επανέρθει με βελτιωμένη προσφορά, για να προσεγγίσει τις απαιτήσεις του Ολλανδού.

Σε ότι αφορά τον Μακέντα, ο Ρόκα είχε επαφή με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί. Οι ατζέντηδες του παίκτη δεν έχουν συγκεκριμένη πρόταση ακόμα, όμως εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι στα επόμενα 24ώρα θα έχουν κάτι χειροπιαστό. Ο Μακέντα θα ήθελε να υπογράψει νέο συμβόλαια με περισσότερα λεφτά, αλλά ο Ρόκα έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο…