Διασωληνωμένοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης η 67χρονη και ο 56χρονος που τραυματίστηκαν σοβαρά από την επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η 67χρονη παρουσιάζει σημαντικά σημεία βελτίωσης, ενώ η κατάσταση του 56χρονου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η 67χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Παρουσιάζει σημαντικά σημεία βελτίωσης. Παραμένει σε στενή νευροχειρουργική παρακολούθηση.

Ο 56χρονος παραμένει σε νοσηλεία στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Παρουσιάζει δυσκολία ανταπόκρισης στη θεραπεία και η κατάσταση του ασθενή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ζωή του.

Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του δράστη

Το τρίτο θύμα της επίθεσης, μια 47χρονη, έλαβε εξιτήριο την περασμένη Τρίτη και επέστρεψε στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές της εβδομάδας η εφορία Κοζάνης λειτουργεί και πάλι κανονικά, λίγες ημέρες μετά το μακελειό που προκάλεσε ο 45χρονος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, τα κίνητρα του δράστη, που έχει κριθεί προφυλακιστέος, παραμένουν αδιευκρίνιστα, με τις Αρχές να εξετάζουν και το σενάριο ο 45χρονος να έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.