Όσοι έχετε ταξιδέψει από ή προς Αγγλία ή έχετε πάει σε κάποια άλλη χώρα μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα του  Heathrow δε θα πιστεύετε στα μάτια σας. Η εικόνα του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Μεγάλης Βρετανίας, εκ των μεγαλυτέρων του κόσμου αλλά του πιο πολυάσχολου παγκοσμίως θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.  Η σημερινή του κατάσταση όπως απεικονίζεται παρακάτω αντικατοπτρίζει το «χτύπημα» που δέχθηκε η καθημερινότητά μας αλλά και η παγκόσμια οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Προχωρώντας κανείς από τον έλεγχο των εισιτηρίων στους χώρους πριν την επιβίβαση στα αεροσκάφη, βλέπει τα άλλοτε πολυσύχναστα καταστήματα – από όπου θα έκανε τα τελευταία του ψώνια, ένα μικρό δωράκι για κάποιο φιλικό πρόσωπο, τις αγαπημένες του σοκολάτες ή το άρωμά του –  κλειστά.

Τους χώρους των καφέ και των εστιατορίων, που προ κορωνοϊού  έψαχνες να βρει θέση, κλειστούς.

Οι επιβάτες που κυκλοφορούν και περιμένουν την επιβίβασή τους είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τα νούμερα άλλων εποχών.

Η Βίκυ Παπαδοπούλου, μόνιμη κάτοικος Αγγλίας τα τελευταία 20 χρόνια, ετοιμάζεται να «πετάξει» πίσω στη «μαμά» πατρίδα. Πρώτη φορά στα είκοσι αυτά χρόνια  αντικρύζει αυτήν την εικόνα που όπως και τους περισσότερους από εμάς, την λυπεί.

Ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στην πτήση προς το Ελευθέριος Βενιζέλος και μιλώντα στο «tovima.gr» αναφέρεται σε μια διαφορετική, πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσε σήμερα το πρωί για πρώτη φορά. «Το παραδοσιακό αποχαιρετιστήριο ποτό που πίνω κάθε φορά που αφήνω την Αγγλία και πηγαίνω για την Ελλάδα δε θα το απολαύσω αυτή τη φορά. Όλες οι παμπ είναι κλειστές».

Η Wetherspoon είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το τελικό στάδιο προς την επιβίβαση στο αεροσκάφος είναι το ίδιο πρωτόγνωρο όπως και κάθε τι άλλο σήμερα, στο Heathrow. Η φυσούνα προς το αεροπλάνο είναι άδεια, όπως και το ίδιο το σκάφος. Φυσικά η πτήση δεν πραγματοποιείται μόνο για την Βασιλική Παπαδοπούλου. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν και άλλοι αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνωστισμός.