Για δεύτερη μέρα μαίνεται η φωτιά της Κεχριές Κορινθίας, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης, στην περιοχή Σοφικό Κορινθίας.

Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο πρώτο δημοτικό σχολείο Κορινθίας.

Επίσης εκκενώνεται και ο οικισμός Δράσσα.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στην Κορίνθια, η κατασκήνωση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση με την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

Οποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο σε μία ώρα από τώρα, καθώς η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη!»

«Η κατάσταση δεν ελέγχεται»

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,  δήλωσε ότι «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Όπως πρόσθεσε «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.