Με τις τουρκικές προκλήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση αναπτύσσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μετά την Navtex της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κινείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

«Η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σήμερα, δύο μέρες μετά τη NAVTEX της Τουρκίας η κατάσταση παραμένει σταθερή, την παρακολουθούμε με ετοιμότητα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Για το Μάτι

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την φονική φωτιά στο Μάτι, ο κ. Πέτσας εξαπέλυσε επίθεση κατά της τότε κυβέρνησης.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μια «άθλια επικοινωνιακή παράσταση», αναφερόμενος στα όσα έπραξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην περιοχή.

Ο ίδιος στηλίτευσε τις κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» και «τις προσπάθειες που γίνονται», όπως, είπε, «για να μη βγει στο φως όλη η αλήθεια για τις ευθύνες».