Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από χθες το μεσημέρι,  σε δασική έκταση και ελαιοκτήματα μεταξύ του Αφάλωνα και της Θερμής σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων από τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, στη Λέσβο.

Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είναι δύσβατη, η φωτιά καίει μέσα σε χαράδρα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει περί τα 500 στρέμματα με δασώδη και θαμνώδη έκταση, αναφέρει η ΕΡΤ. Από σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν για την κατάσβεσή της, δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, ένα τύπου καναντέρ και 2 ελικόπτερα ενώ στην περιοχή βρίσκεται η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης, μαζί με πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην προσπάθεια της κατάσβεσή της συνδράμει και ο Δήμος Μυτιλήνης με μηχανήματα και υδροφόρες.

Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

Το βράδυ της Τρίτης, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου  διαπιστώθηκε ότι έσπασε το πλευρό του, μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

Όλοι οι πυροσβέστες έδωσαν χτες μια πολύ σκληρή μάχη με τις φλόγες, ειδικά όταν δεν μπορούσαν να πετάξουν τα αεροσκάφη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Ντίνος.

«Ευελπιστούμε να ελέγξουμε τη φωτιά μέσα στη μέρα»

«Ήταν μια δύσκολη φωτιά σε δύσβατο σημείο, σε δύσκολη ώρα. Οι συνάδελφοι ρίχτηκαν στη μάχη και οριοθετήθηκε χτες το βράδυ και με τη βοήθεια των δύο καναντέρ, δύο πετζετέλ και ελικοπτέρων που έχουν έρθει» εξήγησε. Δεν υπάρχει μέτωπο μη οριοθετημένο, πρόσθεσε ο κ. Ντίνος που έμεινε όλη τη νύχτα στα μέτωπα και βρίσκονταν εκεί έως τις 11 το πρωί της Τετάρτης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν οι συνθήκες είναι δύσκολες, «αλλά ελπίζουμε μέσα στην ημέρα αν δεν καταφέρουμε να την ελέγξουμε πλήρως, να υπάρξει μερικός έλεγχος», τόνισε. «Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει τα ήδη καμένα», εξήγησε. Τρία ήταν τα ενεργά μέτωπα, προς Λάρσο, Αφάλωνα και προς τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, «τα οποία έχουν οριοθετηθεί από χτες το βράδυ». Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, καθώς οι κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ήταν στοχευμένες, επισήμανε.

Πεζοπόρο τμήμα, 10 ατόμων που δημιουργήθηκε φέτος, από τη μονάδα αερομεταφερόμενων τμημάτων από τη Σάμο έφτασε να συνδράμει τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Ο κ. Ντίνος επεσήμανε ότι όλες οι δυνάμεις επιχειρούν πλην εκείνης που υποχρεούται για λόγους ασφαλείας να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Πηγή εικόνων : stonisi.gr