Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι το χτεσινό βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μια μέρα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, «αποδεικνύει ξανά ότι οι περιβόητοι «σύμμαχοί» σας ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ το μόνο που κάνουν είναι να «νίπτουν τας χείρας τους» μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια».

«Μάλιστα η δήλωση του State Department, που κάνει λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα» στο χώρο της τουρκικής Navtex, όχι μόνο είναι προκλητική αλλά δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης» επισήμανε, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια τα εξής:

«Τόσο εσείς κύριοι της ΝΔ όσο και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε σημαία της εξωτερικής σας πολιτικής τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδίδοντας όλη τη χώρα για αμερικανικές βάσεις, με το πρόσχημα και της προστασίας από την Τουρκία. Το αποτέλεσμα; Να εισπράττετε από τους συμμάχους σας δηλώσεις περί «αμφισβητούμενων υδάτων». Είστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό! Δεν μπορεί να σας έχει κανείς εμπιστοσύνη».

Πηγή ΑΜΠΕ