Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της βουλής σημειώνοντας ότι οι κατ’ ιδίαν αυριανές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αρκούν.

Μυστική διπλωματία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την άρνησή του να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τον κατηγόρησε για «μυστική διπλωματία» στα ελληνοτουρκικά.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεται ο κ. πρωθυπουργός ότι οι κυρώσεις έπρεπε να έχουν επιβληθεί γιατί μονάχα αυτό καταλαβαίνει η Τουρκία» είπε η κα Γεννηματά υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της χώρας να αποτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Δεν αρκούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις

«Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός γιατί αρνείται το διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας πως αν είχε συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών «θα είχαμε διαμορφώσει μια εθνική γραμμή, θα είχαμε δημιουργήσει ένα εσωτερικό αρραγές μέτωπο και θα είχαν καταλάβει όλοι ότι μπορούμε να είμαστε αποφασισμένοι αλλά και αποτελεσματικοί».

«Αναγκαίες αλλά δεν αρκούν οι κατ’ ιδίαν αυριανές συζητήσεις. Έχει έρθει η ώρα να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών γιατί είναι η ώρα της ομοψυχίας» υπογράμμισε η κα Γεννηματά και απευθυνόμενη προς τον κ. Μητσοτάκη τόνισε: «Αφήστε τώρα την μυστική διπλωματία».

Αδιανόητα παζάρια

Παράλληλα όμως η κα Γεννηματά επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρωινή παρέμβαση Τσίπρα και ανέφερε πως «είναι αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία» κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι βάζει όρους και προϋποθέσεις τη μη άσκηση δίωξης στον κ. Παπαγγελόπουλο για να παράσχει ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξη στα εθνικά θέματα.

Η κα Γεννηματά χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ «καταλύτη» για την ενότητα του έθνους, λέγοντας πως «Η δική μας παράταξη είναι η πατριωτική παράταξη που έβαζε πάντα το συμφέρον του τόπου πάνω από μικροκομματικά συμφέροντα».