Στην αντίδραση της Ελλάδας, αλλά και στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ούτε λίγο – ούτε πολύ ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για τα γεωτρύπανά της, αναφέρονται τα τουρκικά ΜΜΕ, μιλώντας για την άκρως προκλητική Navtex της Τουρκίας για έρευνες ανοικτά του Καστελόριζου.

Τα δημοσιεύματα στέκονται στη Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα, αλλά και στο γεγονός ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα, από την Κύπρο, όπου βρίσκεται.

Φυσικά, δεν λείπει και η προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση, αφού δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στο γεγονός ότι η Ελλάδα ανησυχεί.

«Η Τουρκία εξέδωσε Navtex» γράφει η Soscu, αναφέροντας πως λόγω της δραστηριότητας στην περιοχή επέστρεψε εσπευσμένα από την Κύπρο στην Ελλάδα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η τουρκική Navtex ανησύχησε τον Ελληνικό Στρατό» γράφει από την πλευρά της φιλοκυβερνητική Yeni Safak, υποστηρίζοντας πως το «το εύρος των δραστηριοτήτων που θα κάνει το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, στη Ν και ΝΑ Μεσόγειο με έκδοση NAVTEX ανησυχεί την Ελλάδα».

«Η Τουρκία εξέδωσε Navtex. O Έλληνας Αρχηγός του Επιτελείου επέστρεψε στη Ελλάδα και κήρυξε τη χώρα σε ετοιμότητα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Sabah, που παρουσιάζει τις ελληνικές αντιδράσεις για την τουρκική ΝAVTEX, αναφέροντας όσα έχουν δημοσιοποιήσει έως στιγμής ελληνικά ΜΜΕ.