Μια ιστορική ορχήστρα με ογδονταπεντάχρονη πορεία, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, ένας θρυλικός μαέστρος, ο Ζούμπιν Μέτα, και η πολυβραβευμένη υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση ένωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας στο κοινό του Μεγάρου μια αξέχαστη συναυλία!

Θα ακούσουμε

Κ.Μ. φον Βέμπερ: «Όμπερον» Εισαγωγή
Β.A. Μότσαρτ: Άρια της Βασίλισσας της Νύχτας από την όπερα «Ο μαγικός αυλός»
Τζ. Βέρντι: Άρια της Τζίλντας από την όπερα «Ριγκολέττο»
Τζ. Ροσσίνι: «Una voce poco fa/ Μια φωνή, πριν λίγο» από την όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλης»
Π.Ι. Τσαϊκόφσκι: Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελάσσονα, έργο 74, «Παθητική»

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ

Το πιο γνωστό ορχηστρικό σχήμα του Ισραήλ, με τη μεγάλη κοινωνική προσφορά (συναυλίες για νέους, για το στρατό, κοντσέρτα ειδικού σκοπού, πρόγραμμα Arts for the People, ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική ένταξη μεταναστών κτλ.) εμφανίζεται στα πιο γνωστά φεστιβάλ και στις αίθουσες συναυλιών. Την Ορχήστρα έχουν διευθύνει οι πιο γνωστοί μαέστροι, μεταξύ άλλων ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και ο Ζούμπιν Μέτα (από το 1977 έως το 2019).

Ο Ζούμπιν Μέτα, τιμημένος με διεθνή βραβεία, είναι από τους πιο περιζήτητους μαέστρους στο οπερατικό και συμφωνικό ρεπερτόριο. Έχει διευθύνει τα γνωστότερα μουσικά σύνολα, υπήρξε για 13 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, ενώ με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ, της οποίας υπήρξε μουσικός διευθυντής για πενήντα χρόνια, έδωσε χιλιάδες συναυλίες και έκανε ηχογραφήσεις και περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Το 2011 απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο του Χόλλυγουντ.

Η Χριστίνα Πουλίτση κέρδισε α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Ντόσταλ», συγκαταλέγεται στις καλύτερες παγκοσμίως ερμηνεύτριες της Βασίλισσας της Νύχτας (Ο μαγικός αυλός) και ερμηνεύει στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης τους πιο γνωστούς οπερατικούς ρόλους για υψίφωνο: Τζίλντα (Ριγολέττος), Λουτσία (Λουτσία ντι Λαμμερμούρ), Κονστάντσε (Η απαγωγή απ’ το σεράι) Κοντέσσα ντι Φολβίλ (Το ταξίδι στη Ρεμς) κ.ά. Το 2013 βραβεύτηκε ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.