Απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ξανά η Ελλάδα σε γενικευμένο lockdown ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί από την κυβέρνηση «πολλαπλές και διαδοχικές γραμμές άμυνας για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό».

«Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι ότι ανοίγουμε τις πύλες για τουρίστες από χώρες οι οποίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιδημιολόγων, εμφανίζουν το μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης και μετάδοσης του κοροναϊού» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, συμπληρώνοντας πως η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου, η τρίτη είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η κοινωνική αποστασιοποίηση.

«Η τέταρτη γραμμή άμυνας είμαστε εμείς οι ίδιοι: Η πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων και η μη χαλάρωση από κανέναν ως προς τη χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις που κρατάμε μεταξύ μας κ.λπ., είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους» πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1.

Για την πορεία του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «η φετινή χρονιά αποτελεί επένδυση για το μέλλον, για τις μελλοντικές χρονιές», υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε τον έλεγχο, σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές μας χώρες. Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και είμαστε σε εγρήγορση».

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά στην πίεση που δέχεται η Ελλάδα ώστε να δεχθεί πολίτες από χώρες που μέχρι στιγμής υπάρχει απαγόρευση, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. «Η φετινή χρονιά είναι μια επένδυση για το μέλλον, για τις μελλοντικές χρονιές. Προτιμούμε τα προσεκτικά βήματα με κάποιους περιορισμούς και όχι τη χαλάρωση, ώστε να ωφεληθούμε ακόμα περισσότερο μελλοντικά» συμπλήρωσε.