Τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης απέκτησε από χθες ο ΠΑΟΚ, μιας και οι Θεσσαλονικείς έφυγαν από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό της ισοπαλίας και πλέον, κρατούν το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στα χέρια τους.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς με πολλή τακτική, μπόλικα λάθη και ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες. Πλέον, η ΑΕΚ ψάχνει ένα μικρό θαύμα την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ για να τερματίσει πάνω από τον ΠΑΟΚ, μιας και θέλει νίκη επί του Ολυμπιακού και ταυτόχρονη ήττα των Ασπρόμαυρων από τον αδιάφορο Άρη.

O Mάσιμο Καρέρα αποφάσισε να αλλάξει τη διάταξη που βλέπαμε τελευταία, επιλέγοντας έναν σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα και τον Οικονόμου βασικό. Από την άλλη, σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς επέλεξε και ο Αμπέλ Φερέιρα, προκειμένου να δώσει μεγαλύτερο βάρος στα μετόπισθεν της ομάδας του.

Η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει για την ΑΕΚ στο 14’. Ο Μάνταλος θα πιάσει ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε δύσκολη επέμβαση. Ο ΠΑΟΚ θα «απαντήσει» στο 27’ με μια προσπάθεια του Μπίσεσβαρ, που θα φύγει πάνω από την εστία του Μπάρκα.

Σιγά-σιγά το παιχνίδι αποκτούσε ρυθμό και οι δύο ομάδες γινόντουσαν πιο δημιουργικές. Η Ένωση βρέθηκε ξανά στην αντίπαλη περιοχή με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, πάλι με τον Μάνταλο σε ρόλο εκτελεστή, αλλά ξανά χωρίς στόχο.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ολιβέιρα θα βγει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, θα καθυστερήσει όμως με το κοντρόλ, θα βγει πλάγια και θα σουτάρει πολύ άστοχα. Έτσι, οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ στο ματς, δείχνοντας αμφότερες την πρόθεση να μην ρισκάρουν.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με την ΑΕΚ να κάνει άμεσα την πρώτη της αλλαγή. Ο Τσιγκρίνσκι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και ο Καρέρα τον αντικατέστησε με τον Βέρντε, διαφοροποιώντας και την διάταξη της ομάδας του, που έγινε πλέον 4-3-3.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης θα είναι για τους γηπεδούχους, με μια κεφαλιά του Ολιβέιρα έπειτα από κόρνερ, που έφυγε πάνω από την εστία. Ο ΠΑΟΚ θα βγει μπροστά και στο 54’ θα χάσει σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Τζόλης θα πιάσει ένα πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Το ματς είχε αποκτήσει μια άγρια ομορφιά. Ο Βέρντε απείλησε στο 62’ με ένα δυνατό σουτ, στο οποίο όμως ο Πασχαλάκης αντέδρασε υποδειγματικά. Ο Φερέιρα θα θελήσει να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας του και θα περάσει τον Σβιντέρσκι αντί του Άκπομ.

Ο Καρέρα από την άλλη θα τα παίξει όλα για όλα, ρίχνοντας στο ματς τον Αραούχο αντί του Σιμόες. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη αμυνόταν μαζικά και έκλεινε τους χώρους στην Ένωση. Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στην περιοχή των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως κάποια κλασική φάση για τον Δικέφαλο.

Αντίθετα, κλασική ευκαιρία θα χαθεί για τους Θεσσαλονικείς στο 86’. Ο Στοχ θα βρεθεί ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, θα πιάσει ένα «ξερό» σουτ και η μπάλα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα!

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ θα απειλήσει με στημένη μπάλα, σε μια εκτέλεση φάουλ του Βέρντε που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, που έληξε χωρίς σκορ και βάζει πλέον πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ, όσον αφορά στην κατάληψη της δεύτερης θέσης.