Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η Αναστασία Κοτανίδου, πνευμονολόγος, εντατικολόγος και πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας», αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδηλωθεί το δεύτερο κύμα κοροναϊού στη χώρα. Απλώς έχουμε μία αύξηση στα κρούσματα, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στη γενική χαλάρωση που έχουμε λόγω του καλοκαιριού. Έχουμε για την ώρα μία μίνι έξαρση» ανέφερε η κ. Κοτανίδου.

«Όλη η επιτροπή από την αρχή ήταν εναντίον στο να βάζουμε πρόστιμα για κάτι που δεν τηρείται. Γιατί θεωρούσαμε ότι η αυστηρή σύσταση είναι κάτι που ο κόσμος θα το ακούσει και θα το τηρήσει. Από ό,τι φαίνεται η σύσταση δεν επαρκεί και μάλλον θα πρέπει να συμφωνήσει και η επιτροπή ότι πρέπει να μπουν κάποια πρόστιμα για να μπορέσουν να συμμορφωθούν όλοι αυτοί που συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκες» συνέχισε η ίδια.

«Η εισήγηση της επιτροπής θα είναι για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, στα εμπορικά κέντρα, στα σούπερ μάρκετ, παντού, τώρα γίνεται συζήτηση για το αν θα γίνει υποχρεωτική ή για το αν θα παραμείνουμε στην αυστηρή σύσταση. Έχουμε πει από την αρχή της επιδημίας ότι κάθε μέρα επανεξετάζονται τα θέματα και αναλόγως από την επίπτωση που έχουμε σε κρούσματα, μπορεί να χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι» κατέληξε η κ. Κοτανίδου.