Στάση αναμονής, τηρεί το ΜέΡΑ25 ενόψει του επίσημου πορίσματος για τα ακριβή αίτια τουθανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, ασκώντας ωστόσο δριμεία κριτική κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ως τώρα στάση του.

Προκαταλαμβάνει το πόρισμα

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη εγκαλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι σπεύδει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα του πορίσματος του ιατροδικαστή και να αποσυνδέσει εκ των προτέρων το θάνατο του Βασίλη Μάγγου από τον προ μηνός βίαιο ξυλοδαρμό του από τις αστυνομικές δυνάμεις, εκπέμποντας έτσι μήνυμα προς τους υφισταμένους του ασυλία και πολιτική κάλυψη σε ενέργειες ή παραλείψεις τους.

Μάλιστα το ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για περιφρόνηση στους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και την ίδια τη δημοκρατία.

Ρίγος για κάθε δημοκρατικό πολίτη

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Η είδηση για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ενός νέου ανθρώπου που στις 13 Ιουνίου είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ, σκόρπισε ρίγος στη ραχοκοκαλιά κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Το ΜέΡΑ25 τηρεί την αυτονόητη υπεύθυνη στάση της αναμονής για το επίσημο πόρισμα προτού τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις πτυχές αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης.

Δε συμβαίνει το ίδιο με τον Υπουργό ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος έσπευσε με ανακοίνωσή του να προκαταλάβει το πόρισμα της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη Μάγγου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο κ. Χρυσοχοϊδης, πράγμα που σημαίνει ότι το λάθος μήνυμα που εκπέμπει προς τους υφισταμένους του για ασυλία και πολιτική κάλυψη, ανεξαρτήτως των πράξεων ή των παραλείψεών τους, είναι πάγια πολιτική επιλογή με την κάλυψη του Πρωθυπουργού.

Η περιφρόνηση αυτή προς τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία, είναι μια επιλογή που μοιραία θα καταπιεί τους εμπνευστές της. Το μόνο ερώτημα είναι πόση ζημιά θα αφεθούν να κάνουν στο πολίτευμα πριν ο λαός τους πετάξει στα αζήτητα της Ιστορίας».