Δικαίωση για τους συνταξιούχους που διεκδικούν αναδρομικά χρήματα για τις περικοπές των συντάξεών τους το 11μηνο, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και τον Μάιο του 2016, και είχαν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αποτελεί η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς όμως να κλείνει το «παράθυρο» και για όσους συνταξιούχους αποφασίσουν, έστω και τώρα, να καταθέσουν αγωγές, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτές αφορούν αξιώσεις τους που δεν έχουν παραγραφεί.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, δημοσιεύθηκε χθες σε συνεδρίαση της Ολομέλειας υπό την πρόεδρο του ΣτΕ Ειρήνη – Μαίρη Σαρπ και ήρθε να ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το τοπίο γύρω από τις αναδρομικές αξιώσεις χιλιάδων συνταξιούχων.

Οι ανώτατοι δικαστές, ουσιαστικά κινήθηκαν μεταξύ δύο παλαιότερων αποφάσεων της Ολομέλειας του ίδιου δικαστηρίου: Η πρώτη είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2015 και έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων του 2012 και η δεύτερη είχε εκδοθεί το 2019 και αφορούσε τον «νόμο Κατρούγκαλου».

-Ποια είναι τα τρία διαφορετικά χρονικά πεδία διεκδίκησης αναδρομικών από τους συνταξιούχους που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη