Νέο «καμπανάκι» κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την πανδημία του κοροναϊού, προειδοποιώντας πως η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη αν οι χώρες δεν πάρουν μέτρα στα συστήματα υγείας τους.

«Επιτρέψτε μου να είμαι κάθετος, πάρα πολλές χώρες κατευθύνονται προς τη λάθος κατεύθυνση, ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Εάν δεν ακολουθηθούν τα στοιχειώδη, η πανδημία θα επιδεινωθεί» πρόσθεσε.

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων παγκοσμίως

Οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ έρχονται μια ημέρα αφότου σημειώθηκε αύξηση – ρεκόρ των νέων κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως, με 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και τη Νότια Αφρική. Το προηγούμενο ρεκόρ του ΠΟΥ για νέα κρούσματα ήταν 228.102 στις 10 Ιουλίου.

Ενδεικτικό της ραγδαίας εξάπλωσης της νόσου το τελευταίο διάστημα είναι ότι χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες, από τις 8 Ιουλίου έως και σήμερα, ώστε ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθεί κατά ένα εκατομμύριο, από τα 12 στα 13 εκατομμύρια.