Για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος προχώρησε σε εκτιμήσεις για τον ρόλο του επιχειρηματία, τόσο στο παρελθόν όσο και στη σημερινή συγκυρία.

Ειδικότερα, ο κ. Βερναρδάκης καλούμενος να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» με θέμα την «στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για εκτροπή» και το «σχέδιο ελέγχου της χώρας» που εξυφαινόταν από το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία και με τον Χρ. Καλογρίτσα, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε πως δεν το θεωρεί βάσιμο και σχολίασε πως το «να μιλάς για σχέδιο ελέγχου της χώρας είναι «βαρύ»» και πως «δεν υπάρχει τεκμηρίωση».

Προσέθεσε πάντως, πως η υπόθεση Καλογρίτσα πρέπει να διερευνηθεί «για να δούμε τι είναι αυτός ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος ήθελε να πάρει άδεια και είχε διαφορές με κάποιες εταιρείες».

Ο κ. Βερναρδάκης υπονόησε μάλιστα στη συνέντευξή του πως ίσως ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας να βγαίνει στο προσκήνιο με καταγγελίες προκειμένου να «πάρει δουλειές».

«Είχε πάρει (στο παρελθόν) δουλειές και προφανώς θέλει να πάρει και στο μέλλον δουλειές. Προφανώς εμφανίζεται για να πάρει και δουλειές» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο νέας εξεταστικής και για τις αιτιάσεις  ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βερναρδάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση  ετοιμάζει διάφορους αντιπερισπασμούς. «Η κυβέρνηση ατεκμηρίωτα και με διάσπαρτα δεδομένα ίσως να επιχειρήσει μια εξεταστική επιτροπή» εκτίμησε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα ευνούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για προπέτασμα καπνού της κυβέρνησης για να κρύψει δικά της σκάνδαλα, ανοιχτές υποθέσεις και την επερχόμενη οικονομική κρίση», είπε.

Σχετικά με τη διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που, τελικώς, κατόπιν υποδείξεως του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις καταγγελίες Καλογρίτσα, διοχετεύθηκαν προς την εφημερίδα «Documento», ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι πρόκειται περί «ισχυρισμών» του επιχειρηματία.

Για την Αγία Σοφία

Για κλιμάκωση που επιχειρεί ο Ερντογάν έκανε λόγο σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε πως ο Ερντογάν έχει την απόλυτη ηγεμονία στην Τουρκία και δεν καταλαβαίνει τη σημασία της διάκρισης εξουσιών.

Απαιτείται διεθνοποίηση του θέματος και ισχυρή πίεση σε διεθνή όργανα, είπε.

Τέλος ο κ. Βερναρδάκης σχολίασε το νέο πλαίσιο για τις διαδηλώσεις. Εκανε λόγο για «επαναφορά αστυνομικού κράτους» και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται  «να αποστεί του δικαιώματος των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων».