Η ζωή έχει αρχίσει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς στη Νορβηγία, καθώς η νέα δημόσια Βιβλιοθήκη Deichman Bjørvika άνοιξε στα τέλη του περασμένου μήνα για να υποδεχτεί τους πρώτους (έστω με αποστάσεις μεταξύ τους) επισκέπτες. Για την ώρα επιτρέπονται 1.000 άτομα αντί των 3.000 που μπορούν να φιλοξενηθούν ημερησίως υπό φυσιολογικές συνθήκες στο εξαώροφο κτίριο, αλλά ο απώτερος στόχος είναι να την επισκέπτονται δύο εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο.

Η νέα Βιβλιοθήκη φιλοξενεί περί τα 450.000 βιβλία και σκοπεύει να λειτουργήσει ως κυψέλη γνώσης και εκμάθησης δεξιοτήτων για όποιον/α θέλει να εμπλουτίσει τα ενδιαφέροντά του. Τον σχεδιασμό της Βιβλιοθήκης τον είχε αναλάβει το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Lundhagem σε συνεργασία με το επίσης νορβηγικό Atelier Oslo και αποσκοπεί να αντικατοπτρίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου μάς μεταφέρει στη νέα αυτή κιβωτό αλλά και στην αναγεννημένη περιοχή Μπιορβίκα που τη φιλοξενεί, μια ανάσα από τη φαντασμαγορική Οπερα της πόλης την οποία σχεδίασαν οι Νορβηγοί Snøhetta, σε μια νησίδα πολιτισμού που θα έρθουν να συμπληρώσουν σύντομα το Μουσείο Μουνκ αλλά και το Νέο Εθνικό Μουσείο της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»