Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2020  ο αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Η εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας  άσκησε σε βάρος του δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου, πράξη την οποία ο ίδιος αρνείται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εκ διαμέτρου  αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα Δράση.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι βρισκόταν στη πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στη πορεία από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.

Στο πλευρό του αποσπασμένου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικού, βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Θ. Δρίτσας, ο Π. Ρήγας, ο Ν. Ηλιόπουλος και ο Π. Λάμπρου.

Το θέμα που έχει πυροδοτήσει, μια αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης,  αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

Το Μega αποκαλύπτει το υπηρεσιακό έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας με βάση το οποίο αστυνομικοί αναζητούσαν για να συλλάβουν τον συνάδελφο τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.  Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος του σωματείου ειδικών φρουρών Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του αξιωματικού.

Το Mega αποκαλύπτει επίσης φωτογραφία που δείχνει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή αστυνομικό μαζί με άλλους συναδέλφους του κατά την επίσκεψη στο γραφείο της τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.