Στο νησί των Φαιάκων αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με υπουργικό κλιμάκιο, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος το απόγευμα θα εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στον Ερημίτη, θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς του νησιού, ενώ υπουργοί και υφυπουργοί, που τον συνοδεύουν θα έχουν επιμέρους συναντήσεις εργασίας για θέματα που αφορούν την Κέρκυρα και τον τουριστικό κλάδο.

Πρώτη στάση του πρωθυπουργού στο νησί είναι το Αχίλλειον, όπου τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Κατόπιν θα ακολουθήσει συνάντηση με την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου στα γραφεία της Περιφέρειας στις Αλυκές, ενώ στη 1.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους δημάρχους του νησιού, στο Παλιό Δημαρχείο της Κέρκυρας San Giacomo.

Νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με εμπορικούς φορείς του νησιού στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας.

Το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στον Ερημίτη, στην Κασσιόπη.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ενώ από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο νησί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, που είχε συναντήσεις αρχικά με την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου και στην συνέχεια με την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ