Χωρίς τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν αρκετοί υπουργοί, υφυπουργοί, διευθυντές γραφείου, γενικοί γραμματείς και πρόεδροι,  ωστόσο ο «στρατηγός» της Ελλάδας στην μάχη κατά του κορωνοϊού δεν θα είναι «παρών».

Απ΄ότι φαίνεται δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κρίσιμη σύσκεψη την οποία δεν παρακολουθεί ο καθηγητής, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας τον τελευταίο καιρό έχει αποσυρθεί εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών επικαλούμενος τον φόρτο εργασίας εξαιτίας της πανδημίας.

Ποιοι θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη

Υπενθυμίζεται πως στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.