AΠΟΚΑΛΥΨΗ

Οι άγνωστες έρευνες της ΕΥΠ για το «παραδικαστικό» – Το Μαξίμου, η Κατεχάκη, οι εκδιώξεις αξιωματικών

Από το 2016 «Το Βήμα» είχε αποκαλύψει τις εν λόγω έρευνες της ΕΥΠ. Η ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου, η ρήξη στην λεωφόρο Κατεχάκη και οι ανωθεν υποδείξεις για εκδιώξεις αξιωματούχων.

Από την περίοδο 2016-2018 «Το Βήμα» είχε αποκαλύψει σε επτα τουλάχιστον διαδοχικά δημοσιεύματα τις μυστικές έρευνες της ΕΥΠ για το αναφερόμενο «κύκλωμα διαφθοράς» της ΕΛΑΣ και το επονομαζόμενο «δευτερο παραδικαστικό κύκλωμα» που τώρα κυριαρχούν στην επικαιρότητα ή εμφανιζονται ως πρωτόλειο ερευνητικό υλικό.

Οι εν λόγω έρευνες των μυστικών υπηρεσιών , είχαν παρουσιασθεί από τον Μάιο του 2016 με αναφορές για κύκλο προσώπων που επηρέαζαν τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, που προχωρούσαν σε παρανομες ενέργειες, στην λειτουργία αστυνομικού «εισπρακτικού» μηχανισμού , για ύποπτες συνενοήσεις δικαστικών λειτουργών, για τις παρακολουθήσεις και τις βιντεοσκοπήσεις αστυνομικών κλπ .

Ψάχνουν κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. για «προστασία»

Ταυτόχρονα όμως επισημαινόταν ενα μεγάλο πρόβλημα στις εν λόγω σημαντικές έρευνες της ΕΥΠ που φαίνεται να καθορίζει την τύχη και των περαιτέρω δικαστικών ερευνών. Η ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών -επι ΣΥΡΙΖΑ- που φαίνεται να είχε κατ ευθεία γραμμή με το πρωθυπουργικό γραφείο είχε αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια από την ΕΛΑΣ στις έρευνες της γιατί υπήρχε η εκτίμηση ότι «υπήρχε μεγαλη διαφθορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι η εμπλοκή της Αστυνομίας θα στεκόταν τελικώς εμπόδιο στις έρευνες». Υπήρχε τεράστια ελλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών της στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη όπου στεγάζεται το εν λόγω υπουργείο, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αλλά κι οι μυστικές υπηρεσίες .

«Εφοδοι» για το παραδικαστικό κύκλωμα

Κι έτσι η ΕΥΠ προχώρησε μόνο σε τηλεφωνικές υποκλοπές και σε συγκέντρωση αποσπασματικών στοιχείων για την δραση των υποπτων αστυνομικών , δικαστών , δικηγόρων , ιδιωτών χωρίς να λαμβάνει καταθέσεις , να προχωρα σε επ αυτοφώρω συλλήψεις αφού βάσει νόμου δεν μπορεί να προχωρήσει σε τετοιου είδους κρίσιμες ενέργειες. Κι αυτό φαίνεται να ορίζει την περαιτέρω τύχη αυτών των ερευνών αφού η μία- για την διαφθορά της ΕΛΑΣ- εξετάζεται πλέον από πταισμοτοδίκη που έχει καλέσει σε ανωμοτί καταθέσεις 27 ατομα κι η άλλη για το «παραδικαστικό» κύκλωμα δεν φαινεται να έχει οποιαδήποτε δικαστική εξέλιξη.

Στην μόνη παρεμβατική ενέργεια που είχε προχωρήσει η ηγεσία της ΕΥΠ ήταν να ζητήσει προ 3-4 ετών την δυσμενη μετάθεση, την υπηρεσιακή υποβάθμιση ή την εκδίωξη από την ΕΛΑΣ ολιγάριθμων αστυνομικών που θεωρείται ότι είχαν προχωρήσει σε «κραυγαλέες αυταπόδεικτες παρανομες ενέργειες» . Τότε η ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη είχε προχωρήσει στις απομακρύνσεις των εν λόγω αξιωματικών «στα τυφλά» με βάση την υπόδειξη της ΕΥΠ .

Νέα έρευνα της ΕΥΠ για κύκλωμα επίορκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Τις ακριβείς αιτίες φερεται να τις πληροφορήθηκε πολλούς μήνες αργότερα όταν οι σχετικοί φάκελοι παραδόθηκαν στην ΕΛΑΣ μόνο για να βοηθήσουν στις …απομαγνητοφωνήσεις των δεκάδων χιλιάδων συνομιλιών που είχαν υποκλαπεί. Σημειώνεται ότι τότε η ΕΥΠ δεν είχε ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛΑΣ να υπάρχουν επιπτώσεις για τους υπολοίπους αστυνομικούς που αναφερονται στην τωρινή δικαστική έρευνα. Κι οι οποίοι με την σειρα τους να μιλούν για ημιτελείς έρευνες της ΕΥΠ και για αναπόδεικτες κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει και σε άλλες έρευνες για θέματα διαφθοράς στον δημόσιο τομέα. Η πρώτη εξ αυτών αφορούσε την εμπλοκή κρατικών λειτουργών κι ιδιωτών στην εκδοση πλαστών πιστοποιητικών για να έχουν ευνοική μεταχείριση κρατούμενοι για υποθέσεις ναρκωτικών κι άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Μία ακόμη είχε πραγματοποιηθεί προ διετίας , προκειμένου να ερευνηθούν οι διασυνδέσεις σε υπουργεία αλλά και στο πρωθυπουργικό γραφείο ατόμων που φέρεται να είχαν ηγετικό ρόλο στο «κύκλωμα διαφθοράς» της ΕΛΑΣ ή συνεργατών τους.

Τα στοιχεία αυτα φερεται να είχαν παραδοθεί στον κ Αλέξη Τσίπρα όπως και σε αλλα κυβερνητικά στελέχη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk