«Τα έσοδα από την ομολογιακή έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν εκεί όπου η χώρα τα έχει περισσότερο ανάγκη, δηλαδή στις υποδομές, στην καθαρή ενέργεια και στις παραχωρήσεις». Αυτό δήλωσε στην τοποθέτησή του ο κ. Γιώργος Περιστέρης κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σχετικά με τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν από τα ταμεία ανάπτυξης στην Ελλάδα ο κ. πρόεδρος και CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόνισε ότι θα πρέπει να επενδυθουν σε τομείς με υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστική επίδραση στην τεχνολογία.

Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κλιματική αλλαγή, όπως ο περιορισμός αερίων θερμοκηπίου, η ηλεκτροκίνηση και η θέρμανση – ψύξη κτιρίων, καθώς όπως επισήμανε οι συνέπειες αν δεν προσέξουμε θα είναι μεγαλύτερες από αυτές του Κορωνοϊού και κυρίως θα είναι μόνιμες.

Ο κ. Περιστέρης επανέλαβε πως το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα κυμανθει μεταξύ 3,5-4 δισ. ευρώ δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και υπενθύμησε πως ο όμιλος έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε μεταξύ άλλων την αγορά ιδίων μετοχών έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου για τα επόμενα δύο χρόνια με κατώτατη τιμή αγοράς τα 0,30 λεπτά και ανώτατη τα 30 ευρώ. Επίσης, έγινε γνωστό ότι προχωρούν οι διαδικασίες ίδρυσης 100% θυγατρικής στην οποία θα εισφερθούν όλες οι συμμετοχές σε παραχωρήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.