Παρουσία του ασημένιου ολυμπιονίκη της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Σπύρου Γιαννιώτη θα διεξαχθεί το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου στο Αρτεμίσιο της Εύβοιας ο ιστορικός αγώνας The Authentic Marathon Swim.

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης αναμένεται να λάβουν μέρος μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο της κολύμβησης.

Ανάμεσά τους, ο ούγγρος κολυμβητής υπεραποστάσεων, κάτοχος του Oceans Seven και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Ατίλα Μανιόκι, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός, οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, ο πρωταθλητής Γιώργος Σκοτάδης, που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρωταθλητής κολύμβησης Νικόλαος Σημαντήρας.

«Η μαραθώνια κολύμβηση βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο με έναν ιστορικό αγώνα. Με την παρουσία μας τιμούμε την ιστορία, αναβιώνοντας τα θρυλικά επιτεύγματα του Σκυλλία και της Ύδνας στα στενά του Αρτεμισίου. Καλώ όλους τους κολυμβητές, ανεξάρτητα από το επίπεδό τους, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να ζήσουν το μύθο, απολαμβάνοντας με ασφάλεια τα γαλαζοπράσινα νερά της Βόρειας Εύβοιας» δήλωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο ούγγρος κολυμβητής υπεραποστάσεων Ατίλα Μανιόκι, με αφορμή τη συμμετοχή του στον αγώνα, δήλωσε τα εξής:

«H κολύμβηση open water είναι για μένα πάθος. Πρέπει να παλέψω με τη φύση και το φόβο μέσα μου, τα όριά μου. Η θάλασσα είναι ανοιχτή για όλους και δεν την απασχολεί η θρησκεία σου ή το αν είσαι πλούσιος ή όχι. Το μόνο που μετράει είναι πόσο πολύ το θέλεις. Πρόκειται για ένα αρχαίο άθλημα, με μακρά ιστορία, και όταν βουτάς στη θάλασσα ακολουθείς αυτήν την ιστορία και αυτήν την παράδοση».

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, η δράση θα ξεκινήσει με τους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης των 3 χλμ και 1,5 χλμ.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, το πρωί, η διοργάνωση θα κορυφωθεί με την αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής των 10 χλμ, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ο παιδικός αγώνας 800 μ.

Όλες οι διαδρομές θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ο Authentic Marathon Swim θα γίνει με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.