«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της εργασίας και των πιο αδύναμων» σημείωσε ο πρωθυπουργός, κατα τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του Σκάι, που είναι σε εξέλιξη.

«Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην μείωση φόρων, στην ψηφιοποίηση του κράτους και την πρόσβαση των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες χωρίς ουρές, αλλά και στην αντιμετώπιση δύο μεγάλων κρίσεων.

Στο εξής, «η προσοχή μου είναι εστιασμένη στα ζητήματα που αφορούν στην  οικονομία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η απορρόφηση των μεγάλων κραδασμών από της οικονομικής κρίσης και η επιτάχυνση, με την αίσθηση του κατεπείγοντος του πλαισίου αλλαγών. « Θα υποστηρίξουμε ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, για να αλλάξουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα» είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα κριθεί και απο την ικανότητα της να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

«Δύσκολος ο επόμενος χειμώνας»

Παραδέχτηκε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι το κράτος σκύβει πάνω από τους εργαζόμενους. «Υποστηρίξαμε την οικονομία με ένα συνολικό πακέτο 24 δις.  Θα υποστηρίξουμε την  οικονομία μέχρι να έλθουν τα νέα χρήματα από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ» είπε ο πρωθυπουργός.

Στους 12 μήνες που είμαστε κυβέρνηση, αντιμετωπίσαμε κρίσεις και παρουσιάσαμε έργο, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εχουμε παράγει σημαντικό νομοθετικό έργο, μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουν ψηφιστεί 85 νομοσχέδια», είπε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνέπεια λόγων και έργων που όπως είπε επέδειξε η κυβέρνηση.

Αποδείξαμε ως χώρα και κράτος ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας δύσκολες ασκήσεις όπως αυτή με τον κοροναϊό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η «δυσκολότερη απόφαση ήταν να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο. Ήταν δύσκολο ότι έπρεπε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και γνώριζα ότι θα οδηγούσα την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Η χώρα είναι πιο ισχυρή παρά την βαθιά ύφεση, σημείωσε.

Για τον τουρισμό

«Ο Ιούλιος ήταν  πολύ δύσκολος μήνας για τον Ελληνικό Τουρισμό. Όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πολύ θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα από αυτούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν» ανέφερε, ενώ σε ότι αφορά την απαγόρευση εισόδου πολιτών από τη  Σερβία, ο πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση έγινε κατανοητή.Έχουμε ένα σύγχρονο αλγόριθμο που τον βελτιώνουμε και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις» είπε, προσθέτοντας : «Εκπέμπουμε την εικόνα μιας σοβαρής χώρας. Αν χρειαστεί θα κλείσουμε και πάλι τα σύνορα».

Τι είπε για ανασχηματισμό

«Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Όταν είναι η ώρα να γίνουν, θα το μάθετε από εμένα» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας δεν διστάζουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε. Τέτοιο λάθος που κάναμε και το διορθώσαμε ήταν οι διορισμοί των διοικητών νοσοκομείων» ανέφερε και είπε ότι «άκουσα την κριτική της αντιπολίτευσης και διορθώσαμε το θέμα με τα δωμάτια καραντίνας. «Η πολίτικη διεύρυνση της ΝΔ σημαδεύτηκε με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι πολιτικάΉταν άνθρωποι που μπήκαν σε θέσεις με αξιοκρατικά κριτήρια» πρόσθεσε.