Στην εκπομπή «Mini Καύσωνας» μίλησε ο Δημοσθένης Δεσποτίδης, ο 13χρονος που έκανε περήφανη τη χώρα μας κατακτώντας το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης.

«Πάω σε αγγλικό σχολείο. Συμμετείχαμε στο διαγωνισμό, το στείλαμε το ποίημα και περιμέναμε για την απάντηση που ήρθε μετά από δύο μήνες. Το έπαθλο ήταν ένα βιβλίο με ιστορίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν νομίζω πως οι συμμαθητές μου γράφουν ποιήματα. Φτιάχνω στιχάκια και τα λέω στους φίλους μου» σημείωσε ο νεαρός Δημοσθένης, προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε συγχαρητήρια σε όλους που διακρίθηκαν.

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του 13χρονου, κ. Βαρθολομαίου, η οποία ανέφερε ότι ο Δημοσθένης «ορισμένες φορές γράφει κρυφά. Έχει αρχίσει να γράφει από πολύ μικρή ηλικία. Του άρεσε να διαβάζει λογοτεχνία και μετά τα διατύπωνε με δικά του λόγια».

«Συνήθως γράφω στα αγγλικά επειδή πάω σε αγγλικό σχολείο και είναι η μητρική μου γλώσσα. Αλλά προσπαθώ να εξελίσσομαι και στα ελληνικά» είπε ο Δημοσθένης, προσθέτοντας ότι το ποίημα που του απέφερε τη διάκριση γράφτηκε πριν από τέσσερις μήνες και πως ο αγαπημένος του ποιητής είναι ο Λόρδος Βύρωνας.

Δείτε το σχετικό βίντεο