Η Μπαρτσελόνα μπαίνει πλέον σε νέα «μονοπάτια». Παρουσίασε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος με τη σειρά του εξήγησε το πλάνο του με την ομάδα από εδώ και στο εξής.

Ο πρώην παίκτης και νυν προπονητής, εξήγησε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου πως είναι αρκετά απαιτητικός και θέλει όλοι να δίνουν το εκατό τοις εκατό. Άγνωστο παραμένει το «τοπίο» όσον αφορά τα μεταγραφικά.

Επιπλέον, ο Σάρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Νικ Καλάθη, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα τίποτα.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο κόουτς στη συνέντευξη: Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα νικήτρια. Έχω πολλά να κερδίσω δουλεύοντας εδώ. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό σε άμυνα και επίθεση. Η πίεση πρέπει να έρθει από μέσα. Είμαι πολύ απαιτητικός στη δουλειά μου και πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Θέλω να ξεκινήσω. Θα έχουμε ευκαιρία να συνεργαστούμε με πολύ καλούς παίκτες στην Μπαρτσελόνα. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πολύ για το μέλλον. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και να δουλέψουμε γι αυτό. Η καθημερινή δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Την περασμένη εβδομάδα μίλησα με όλα τα μέλη του προπονητικού σταφ και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα όσο μπορούμε. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά. Κάθε αγώνας της Μπαρτσελόνα θα είναι τελικός από εδώ και πέρα. Η πρόκληση θα είναι μεγάλη».

Για τον Πάου Γκασόλ: «Όλοι ξέρετε την αγάπη που έχω για τον Πάου Γκασόλ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Έχουν βγει πολλά ονόματα, αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα».

«Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Χρειαζόμουν να αποκτήσω εμπειρίες μέχρι να κάνω αυτό το βήμα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Σάρας.

Για το πλάνο της νέας σεζόν: «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα στο οποίο οι παίκτες θα νιώθουν άνετα. Είμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο για να βρούμε τον τρόπο που θα παίζουμε τη νέα σεζόν».

Για τη σχέση του με τους παίκτες: «Προσπαθώ να είμαι πάντα άμεσος με τους παίκτες και με όσους συνεργάζομαι. Θα απαιτώ πράγματα, όπως πάντα. Απλώς πρέπει να δείτε τι έχω κάνει στο Κάουνας για να καταλάβετε».

Για την ενδεχόμενη απόκτηση του Νικ Καλάθη: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα, όπως είπαμε, ο σύλλογος θα πει αν υπάρχει κάτι επίσημο. Δεν μπορώ να πω περισσότερο. Με τον Κέβιν συνεργάστηκα για δύο χρόνια στο Κάουνας και τον αγαπώ. Είμαστε σε μια φάση που αξιολογούμε τα πάντα και θα συζητήσουμε με το επιτελείο και την διοίκηση τα υπόλοιπα».