ΚΕΕΡΦΑ: «Liberte-Freedom» ζητούν οι πρόσφυγες στη δομή της Κω που ξεκίνησαν μαζική απεργία πείνας

«Οι κρατούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες στο κολαστήριο της Κω ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία»

Για εξέγερση προσφύγων με μαζική απεργία πείνας στο «κολαστήριο της Κω» με κραυγή για ελευθερία ενημερώνει  η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ «οι κρατούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες στο κολαστήριο της Κω ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Εξέγερση προσφύγων με μαζική απεργία πείνας στο κολαστήριο της Κω με κραυγή για ελευθερία

Οι κρατούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες στο κολαστήριο της Κω ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία και να μπει τέλος στη ρατσιστική πολιτική της αφαίρεση των δικαιωμάτων τους. Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί μαζική αποχή από φαγητό και νερό και καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία με συνθήματα: Liberte-Freedom!

 

Καταγγέλλουν την αδιαφορία των αρχών και της ΕΕ για την κράτηση τους πο 6-12 μήνες δηλώνοντας ότι ακόμη και ποινικά “έχουμε πληρώσει υπερβολικά.”

Είναι δίκαιη η εξέγερση των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές του νέου απαρτχάιντ που έχει μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές ενώ στα ίδια χτίζει νέες σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ.

Είναι δίκαιη η κραυγή ελευθερίας ότι οι ζωές των προσφύγων και των μεταναστών μετράνε και δεν μπορούν αντιμετωπίζονται με απάνθρωπες κρατήσεις σε Γκουαντάναμο.

Ενώνουμε ολόψυχα τη φωνή μας μαζί τους στο δίκαιο αγώνα τους, στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση όλων, μετακίνηση στις πόλεις, να πάρουν χαρτιά, άσυλο και δικαιώματα.

Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, των φυλακίσεων φτωχών και κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών είναι ώρα να πάρει τέλος. Να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι της κυβέρνησης και της ΕΕ, να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσουν οι ρατσιστικές απελάσεις και οι εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τώρα οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες, έξωση του Μηταράκη, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη!

Δημοσιοποιούμε τα βίντεο που μας απέστειλαν.

Εξέγερση προσφύγων με μαζική απεργία πείνας στο κολαστήριο της Κω με κραυγή για ελευθερία 2

Εξέγερση προσφύγων με μαζική απεργία πείνας στο κολαστήριο της Κω με κραυγή για ελευθερίαΔεύτερη ενημέρωσηΟι κρατούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες στο κολαστήριο της Κω ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία και να μπει τέλος στη ρατσιστική πολιτική της αφαίρεση των δικαιωμάτων τους. Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί μαζική αποχή από φαγητό και νερό και καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία με συνθήματα: Liberte-Freedom! Καταγγέλλουν την αδιαφορία των αρχών και της ΕΕ για την κράτηση τους πο 6-12 μήνες δηλώνοντας ότι ακόμη και ποινικά “έχουμε πληρώσει υπερβολικά.” Είναι δίκαιη η εξέγερση των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές του νέου απαρτχάιντ που έχει μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές ενώ στα ίδια χτίζει νέες σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ.Είναι δίκαιη η κραυγή ελευθερίας ότι οι ζωές των προσφύγων και των μεταναστών μετράνε και δεν μπορούν αντιμετωπίζονται με απάνθρωπες κρατήσεις σε Γκουαντάναμο. Ενώνουμε ολόψυχα τη φωνή μας μαζί τους στο δίκαιο αγώνα τους, στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση όλων, μετακίνηση στις πόλεις, να πάρουν χαρτιά, άσυλο και δικαιώματα.Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, των φυλακίσεων φτωχών και κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών είναι ώρα να πάρει τέλος. Να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι της κυβέρνησης και της ΕΕ, να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσουν οι ρατσιστικές απελάσεις και οι εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια.Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τώρα οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες, έξωση του Μηταράκη, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη! Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 16 Ιούλη στις 7μμ στην Αιόλου 47 για την οργάνωση της συνέχειας της μάχης ενάντια στη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών. Δημοσιοποιούμε το δεύτερο βίντεο που μας απέστειλαν.

Δημοσιεύτηκε από Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Εξέγερση προσφύγων με μαζική απεργία πείνας στο κολαστήριο της Κω με κραυγή για ελευθερία

Εξέγερση προσφύγων με μαζική απεργία πείνας στο κολαστήριο της Κω με κραυγή για ελευθερίαΠρώτη ενημέρωσηΟι κρατούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες στο κολαστήριο της Κω ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία και να μπει τέλος στη ρατσιστική πολιτική της αφαίρεση των δικαιωμάτων τους. Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί μαζική αποχή από φαγητό και νερό και καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία με συνθήματα: Liberte-Freedom! Καταγγέλλουν την αδιαφορία των αρχών και της ΕΕ για την κράτηση τους πο 6-12 μήνες δηλώνοντας ότι ακόμη και ποινικά “έχουμε πληρώσει υπερβολικά.” Είναι δίκαιη η εξέγερση των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές του νέου απαρτχάιντ που έχει μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές ενώ στα ίδια χτίζει νέες σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ.Είναι δίκαιη η κραυγή ελευθερίας ότι οι ζωές των προσφύγων και των μεταναστών μετράνε και δεν μπορούν αντιμετωπίζονται με απάνθρωπες κρατήσεις σε Γκουαντάναμο. Ενώνουμε ολόψυχα τη φωνή μας μαζί τους στο δίκαιο αγώνα τους, στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση όλων, μετακίνηση στις πόλεις, να πάρουν χαρτιά, άσυλο και δικαιώματα.Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, των φυλακίσεων φτωχών και κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών είναι ώρα να πάρει τέλος. Να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι της κυβέρνησης και της ΕΕ, να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσουν οι ρατσιστικές απελάσεις και οι εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια.Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τώρα οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες, έξωση του Μηταράκη, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη! Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 16 Ιούλη στις 7μμ στην Αιόλου 47 για την οργάνωση της συνέχειας της μάχης ενάντια στη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών. Δημοσιοποιούμε τα βίντεο που μας απέστειλαν.

Δημοσιεύτηκε από Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk