Να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Μ. Βρετανίας για την άρση της απαγόρευσης ζήτησε, μιλώντας στο magnesianews.gr, από το Χόρτο όπου βρίσκεται ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπορις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον.

Ο 79χρονος βετεράνος πολιτικός, προκάλεσε  θύελλα αντιδράσεων με την επιλογή του να παρακάμψει την απαγόρευση της ελληνικής κυβέρνησης στις απευθείας πτήσεις από τη Μ. Βρετανία, επιλέγοντας ως ενδιάμεσο σταθμό τη Σόφια της Βουλγαρίας, ανεβάζοντας μάλιστα σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το αεροπλάνο την ώρα της προσγείωσης στην Αθήνα την Τετάρτη το βράδυ.

«Ο Μπόρις έχει δίκιο. Ότι έγινε-έγινε, ας προχωρήσουμε» ήταν η απάντηση του Στάνλεϊ Τζόνσον στο ερώτημα αν μετανιώνει που ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο και για το αν πιστεύει ότι έφερε σε δύσκολη θέση τον γιο του και Βρετανό πρωθυπουργό.

«Διάβασα τις απαντήσεις του και έχει απόλυτο δίκιο. Δεν πρόκειται να μιλήσω όμως για ιδιωτικές συζητήσεις με μέλη της οικογένειάς μου» είπε ο Τζόνσον αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας.