Μπορεί το καλοκαίρι να υπήρχαν ελπίδες για εξασθένηση του κοροναϊού εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ωστόσο τα στοιχεία που έρχονται από ορισμένες χώρες για την εξέλιξη της πανδημίας είναι άκρως ανησυχητικά.

Ο κοροναϊός συνεχίζει να καλπάζει στις ΗΠΑ, με τον κορυφαίο επιδημιολόγο της χώρας Άντονι Φάουτσι να χτυπά νέο «καμπανάκι» σημειώνοντας ότι η έξαρση του ιού στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ «θέτει σε κίνδυνο όλη τη χώρα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τουλάχιστον 57.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, σε ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ που σημειώνεται μετά την αρχή της πανδημίας.

Πάνω από 129.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Την παραμονή της εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η χώρα κατέγραψε 728 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης. Το σύνολο των θυμάτων του κοροναϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 129.405.

Οι ΗΠΑ, η μακράν πλέον πληγείσα χώρα στον πλανήτη από την πανδημία, έχει καταγράψει συνολικά επισήμως σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κρούσματα.

Συναγερμός στην Αυστραλία μετά το νέο άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων

Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, κατέγραψε σήμερα το μεγαλύτερο άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων του κοροναϊού από τα τέλη Μαρτίου, αναγκάζοντας τις αρχές να επεκτείνουν τις εντολές για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους σε δύο ακόμα προάστια και να θέσουν σε lockdown εννέα συγκροτήματα κατοικιών.

Η πολιτεία κατέγραψε σήμερα 108 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 66 χθες και πάνω από 70 για κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιβάλουν εκ νέου lockdown σε πάνω από 30 προάστια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Αυτά τα νούμερα είναι πραγματική ανησυχία για όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε σήμερα έξι νέα κρούσματα, πέντε εκ των οποίων αφορούσαν ταξιδιώτες που ήρθαν από το εξωτερικό.

Ανησυχία στο Τόκιο

Την ίδια στιγμή, το Τόκιο επιβεβαίωσε περίπου 130 νέα κρούσματα του κοροναϊού σήμερα, με τον αριθμό των νέων περιστατικών να ξεπερνά τα 100 για τρίτη συνεχή ημέρα, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.

Ο αριθμός των περιστατικών Covid-19 στο Τόκιο έχει αυξηθεί σε υψηλό διμήνου, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού σε περιοχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας με νυχτερινή ζωή.

Χθες, το Τόκιο ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 107 μία ημέρα νωρίτερα. Τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν πολύ χαμηλότερα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες αλλά ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων και η πιθανότητα νέων περιορισμών κρατούν σε επαγρύπνηση τις αρχές και τις επιχειρήσεις.

Μεξικό : Νέος τραγικός απολογισμός με 29.843 νεκρούς

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 654 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 6.740 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.843 νεκρούς επί συνόλου 245.251 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μόλις κατά ένα λιγότερο από το ρεκόρ που καταγράφηκε την προηγούμενη μέρα.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.