Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Βεζυργιάννης, πρώην δήμαρχος Νέου Ψυχικού.

Ο Βεζυργιάννης, με σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Άαχεν της Γερμανίας, υπήρξε επί 16 χρόνια (τέσσερις θητείες) δήμαρχος του Νέου Ψυχικού.

Ο Βεζυργιάννης είχε διατελέσει  μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, αλλά και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Δήλωση Θεοδωρικάκου

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην στελέχους της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών, Θάνου Βεζυργιάννη, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει:

«Ο Θάνος Βεζυργιάννης ταύτισε το όνομά του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο επί 16 χρόνια ως δήμαρχος Νέου Ψυχικού όσο και ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Ήταν πρωτοπόρος και ρεαλιστής και διακρίθηκε για το ήθος, την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλειά του, και από όποια θέση κι αν πέρασε άφησε πίσω του πλούσιο έργο. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η προσφορά του στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

«Η Αυτοδιοίκηση θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός εξέχοντος στελέχους της. Του Θάνου Βεζυργιάννη. Ενός ανθρώπου που άφησε σπουδαίο έργο από όπου και εάν πέρασε» αναφέρει ψήφισμα του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου τού επί 16 χρόνια δήμαρχου Νέου Ψυχικού.

«Ως δήμαρχος Νέου Ψυχικού επί σειρά ετών ήταν πρωτοπόρος σε έργα και πρωτοβουλίες που άλλαξαν την μορφή της πόλης και την ζωή των πολιτών. Χαρακτηρίσθηκε επάξια ως ένας από τους πρυτάνεις της Αυτοδιοίκησης αφού χάραξε δρόμους και πρωτοπόρησε ώστε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους δημάρχους. Αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά υπηρετώντας σε διάφορες τιμητικές θέσεις, αφήνοντας το στίγμα του και ως γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όμως, τον φίλο Θάνο, τον οικογενειάρχη, τον επιστήμονα θα τον θυμόμαστε κυρίως για το ήθος του, την ανθρωπιά του, τον καλό του λόγο, το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο» αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης, που εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και σημειώνει:

«Οι δημότες θα τον θυμούνται με αγάπη και εμείς οι συνάδελφοι του με θαυμασμό, εκτίμηση και την πεποίθηση ότι έφυγε γρήγορα, αφού είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.

Καλό ταξίδι Θάνο.

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στεφάνι στην κηδεία τού πρόωρα χαμένου επίτιμου μέλους της Θάνου Βεζυργιάννη».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)