Την έντονη ανησυχία των βρετανικών αρχών έχει προκαλέσει η μεγάλη αύξηση του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το Reuters η μονάδα, η οποία είναι γνωστή ως R, βρίσκεται μεταξύ 0,8-1,1, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα, δηλαδή, με τα δεδομένα που παρουσίασε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης, συνολικά πάντως στην Αγγλία το R παραμένει κάτω του ενός, συγκεκριμένα μεταξύ 0,8 και 0,9, τιμή ελαφρώς αυξημένη από το 0,7-0,9 της περασμένης εβδομάδας.

Ακόμα, ευρύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο η τιμή παραμένει στο 0,7-0,9.

Η μονάδα επισημαίνεται ως ανώτερη πιθανή τιμή του R και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας, συγκεκριμένα στο Γιόρκσιρ και στη ΒΑ Αγγλία, στην κεντρική Αγγλία, στη ΝΑ Αγγλία και στη ΝΔ Αγγλία.

Τα νέα στοιχεία έρχονται λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της εστίασης στην Αγγλία το Σάββατο, μετά από 15 εβδομάδες.

Δείτε αναλυτικά:

Πηγή εικόνας: Reuters

Πηγή εικόνας: dailymail.co.uk

Ανοίγουν το Σάββατο οι παμπ της Βρετανίας

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παροτρύνει τους Βρετανούς να ενεργήσουν με υπευθυνότητα όταν οι παμπ θα ανοίξουν και πάλι το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας ότι οι επιχειρήσεις, ο βιοπορισμός των ανθρώπων, αλλά και το μέλλον του συνόλου της βρετανικής οικονομίας εξαρτάται από αυτό.

Η φάση της σταδιακής επανεκκίνησης της βρετανικής οικονομίας που θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο, προβλέπει τη λειτουργία των παμπ στην Αγγλία, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου, ενώ θα επαναλειτουργήσουν επίσης εστιατόρια, μουσεία, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Οι Βρετανοί αναμένουν την επαναλειτουργία των παμπ, ενώ η αυριανή ημέρα έχει χαρακτηριστεί “Σούπερ Σάββατο” από τα ΜΜΕ, που εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μερικοί από τους Βρετανούς, μετά την περίοδο του εγκλεισμού τους, να μην τηρήσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να διασπείρουν την COVID-19.

«Τελικά η οικονομική υγεία ολόκληρης της χώρας εξαρτάται από το αν ο καθένας από μας θα ενεργήσει υπεύθυνα», αναμένεται να πει σήμερα ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.